Elçi'nin katiline lanet olsun!..

30 Kasım 2015 17:30 / 1477 kez okundu!

 

 

Av.Tahir Elçi, söz ve davranışıyla haktan ve haklıdan yana bir duruşu olan bir hukuk adamı, bir insan hakları aktivistiydi. Türkiye küçük Millet Meclisleri (TkMM)’nin de destekçisiydi.

Başkanlık öncesi de, sonrası da kendisiyle ilgili olumsuz bir söylenti duymadığım gibi, onunla bir arada bulunduğum ortamda da söz aldığında hep konuya makul yaklaşır, sorun çıkarmaktan çok çözüme dönük fikirler üretirdi.

Bir konuyu eleştirdiği durumda dahi sözcükleri seçer, karşı tarafı incitmeden, ses tonunu yükseltmeden düşüncesini savunurdu. Model alınabilecek insani bir niteliğe sahipti. Ona yapılan saldırı ve vefatı sonrasında;

Cumhurbaşkanı,

Meclis Başkanı,

Başbakan,

Adalet Bakanı,

İçişleri Bakanı kararlılık ve içtenlikle olayı kınadıkları gibi bu işin takipçisi olacaklarını dillendirdiler.

Meclis genel kurulunda hemen hemen her parti mensubu saldırıyı nefretle kınadı ve öldürülenlere rahmet, yakınlarına sabır diledi.

HDP kanadı ilk andan itibaren Hükümete-Devlete saldırarak barışçıl bir duruş ortaya koymadı. Zaten HDP belediyeleri bilfiil bu hendek kazmalarına destek veriyorlar, dolaylı olarak bu olayların müsebbipleridir. Farklı haber kanallarında bir çok yorumcuyu izledim, özellikle HDP-DBP yandaşları iki kelimeden birinde 90’lı yıllara atıfta bulunuyorken, Türkiye gündeminde 90’lı yılların esamesi dahi geçmiyor ve hayatta da böyle bir emare yoktur.

Olup bitenleri tahlil ettiğimiz zaman eski devlet anlayışının olmadığı, tam tersine devlet her geçen gün biraz daha çağdaşlaşmaya çalışırken, PKK ve yandaşları bu medeni devletin önünü kesmek için elinden geleni yapıyorlar.

HDP kanadına sesleniyorum, şu anda Sur ilçesinin sakinleri % 70-80 evlerini terk etmiş durumunda kaldılar. Siz bu vatandaşların haklarına ne kadar sahip çıktınız? Siz bu halktan oy aldınız ama silahlı kimselerin tarafısınız. Bu konuda halk size uyarı verdi, ama hala aynı hatayı sürdürüyorsunuz.

Anadolu insanına sesleniyorum, birileri size bir haber ilettiği zaman, iki kere düşünün, çok hassas bir süreçten geçiyoruz, ya bu ülke ayağa kalkacak, hep birlikte onurlu bir vatandaş olarak yaşayacağız, ya da Allah göstermesin buralar karışacak, kimin kime sıkıntı vereceği bir ortama dönüşecek.

Allah göstermesin, bu durumda Kürtlere çok çok yabancı bir ruh hakim olacak ki, o zaman ölüm hayattan daha evla olacak. Çünkü böyle bir istilada iman yok, edep yok, namus yok, Kürtler beden olarak bu bölgede yaşarlarsa da Kürtlerin ruhu ve şahsiyeti yok.

Allah aşkına soruyorum bu kadar içi boş ve kof olan, yalan dolan üzerinde kurulan ve aldatmaya dönük bir nüfuzun bu mazlum ve mağdur Kürt halkı üzerinde hakimiyet kurması “Gayretillah”a dokunmaz mı? Elbette ki dokunur. Kendinizi zorlamayın, kaderler üzerinde bir kader vardır.

Av. Tahir Elçi onurlu bir insandı, İslam’ın adalet anlayışına inanan ve Peygamberden bahsederken Hz. Mühammed demesini bilen, Kürt ruhunu taşıyan bir hukuk adamıydı. Onun katillerinin bulunmasında insan hakları aktivistleri olarak takipçisi olacağız. Roboski katliamını unutmadığımız gibi. Ama birilerinin yaptığı gibi “Katil Devlet” sloganlarıyla halkı heyecana/galeyana getirmeden, Kürtlere sıkıntı oluşturmadan, bir işi yaparken diğer bir işi bozmadan. Bu soğukkanlılıkla “Elçi’nin katillerine lanet olsun” diyorum.

Dikkatli olalım, düşünerek hareket edelim, hele önümüzdekiler, inancımızla barışık değillerse bir an evvel saflarından ayıralım. Çok kritik bir süreçten geçiyoruz, özellikle Kürtler açısından.

Hem Merhum Tahir Elçi için hem öldürülen polislerimize Allahtan rahmet diliyorum.

Allah başka acı vermesin. Bizi halktan ve haktan kopuk siyasilerin şerrinden korusun.

Amin demeniz dileğiyle.

 

Eyüphan KAYA

28.11.2015, Diyarbekir

 

Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2015 19:39

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.