Evrim Alataş'a karanfillerle veda

14 Nisan 2010 10:53  

 

Evrim Alataş'a karanfillerle veda

Diyarbakır'da yaşamını yitiren gazeteci Evrim Alataş'ın cenazesi için Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde tören düzenlendi. Alataş'ın cenazesi memleketi daha sonra Malatya'ya gönderildi.

Mehmet TÜRK

DİYARBAKIR – Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Lokali bahçesinde düzenlenen törene, BDP Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekilleri Gültan Kışanak, Akın Birdal, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, meslektaşları, eşi ve yakınları ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Alataş'ın cenazesi tören alınan getirilirken, eşi ve yakınları ile meslektaşları gözyaşını tutamadı.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Balıkçı, Kürt Yazarlar Derneği Başkanı İrafan Babaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve uzun süre Özgür Gündem Gazetesi’nde birlikte çalıştığı BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile eşi Dr. Fikri Kurtulay birer konuşma yaptı. Baydemir, Kürtçe konuşmasına başlamadan önce Alataş'ın tabutuna karafil bırakırken, BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak ise konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Konuşmalardan sonra çok sevdiği Şivan Perver’in Kürtçe söylediği, ‘Türbemi kazın Kürdistan'da' adlı türkü ve alkışlar eşliğinde gazeteci Alataş’ın tabutu meslektaşları tarafından cenaze arabasına taşındı. Yeşil, kırmızı sarı renkli bezlerle kaplanan tabut belediyeye ait cenaze taşıma aracı ile konvoy eşliğinde yola çıktı. Alataş Malatya'nın Akçadağ İlçesi Gölpınar Mezarlığı'nda toprağa verilecek. (dha)

Radikal.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0