Evren’le başlasın Evren’de kalmasın

12 Haziran 2011 11:28  

 

Evren’le başlasın Evren’de kalmasın

İstanbul ve Diyarbakır’da basın açıklaması yapan 78’liler Girişimi üyeleri 12 Eylül’le hesaplaşmanın Evren’le sınırlı kalmamasını istedi. Girişim üyeleri ‘sivil sorumlular da yargılansın’ çağrısı yaptı

İstanbul’da çeşitli dernek, girişim, platform ve federasyon üyelerinden oluşan bir grup, 12 Eylül darbesiyle ilgili soruşturmanın birkaç generalle sınırlı tutulmamasını istedi.

78’liler Girişimi, BDP, Barış Anneleri, Dersim Dernekleri Federasyonu, Doğu ve Güneydoğu Dernekleri Platformu üyelerinin de aralarında bulunduğu bir grup dün Galatasaray Meydanı’nda toplandı.

Siviller de yargılanmalı
“Evren’den başlasın Evren’de kalmasın. Bütün darbeciler yargılansın” yazılı pankart açan ve sloganlar atan grup adına konuşma yapan Nimet Tanrıkulu, 12 Eylül darbesinin üzerinden 31 yıl geçtiğini ve seçimlere bir hafta kala dönemin MGK üyeleri hakkında bir soruşturma başlatıldığını hatırlattı. Tanrıkulu şöyle konuştu: “Evren yetmez. 12 Eylül Başbakanı Bülent Ulusu ve hükümet üyeleri de yargılanmalıdır. Evren yetmez. 12 Eylül’ün Danışma Meclisi Üyeleri de yargılanmalıdır. Evren yetmez. Sıkıyönetim komutanları da yargılanmalıdır. Evren yetmez. Sıkıyönetim cezaevi müdürleri, işkenceci polisler, MİT sorumluları da yargılanmalıdır. Evren yetmez. 12 Eylül askeri savcıları, askeri adli müşavirleri, askeri mahkeme üyeleri, askeri Yargıtay üyeleri de yargılanmalıdır. Evren yetmez. ‘Bizim oğlanlar başardı’ diyen Amerika’nın Türkiye İstasyon Şefi Paul Henze’ler yargılanmalıdır. Evren yetmez. Gençliği YÖK cenderesine alarak, Türkiye’yi gençliğinden mahrum bırakan İhsan Doğramacı’lar yargılanmalıdır. Evren yetmez. Tüm Evren’ciler yargılanmalıdır.”

Cezaevleri unutulmasın
Diyarbakır’daki 78’liler Girişimi üyeleri de sadece 12 Eylül darbesinin mimarları olan Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın değil o dönemdeki yetkililerin hepsinin sorgulamasının gerektiğini söyledi. Bağlar’daki Koşuyolu Parkı’nda 78’lilerin düzenlediği basın açıklamasına BDP’liler de katıldı. 78’liler Türkiye Meclisi Girişimi Üyesi Gani Alkan, 12 Eylül’de başbakanlık yapan Bülent Ulusu’nun yanı sıra sıkıyönetim komutanların, cezaevi müdürleri ve emniyet müdürlerinin de yargılanması gerektiğini belirtti.

Taraf

Son Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2011 11:52

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0