ESTÖ: Darbecilerin sivil destekçisi iddiası ile profesörler cezaevinde...

17 Nisan 2009 14:28  

 

ESTÖ: Darbecilerin sivil destekçisi iddiası ile profesörler cezaevinde...

Ergenekon Silahlı Terör Örgütü (ESTÖ) operasyonunun 12’nci dalgasında gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen 9 kişiden Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal, 'darbecilerin antrenörü' olarak bilinen Prof. Erol Manisalı ve üç eski rektörün de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı. 

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde Cumhuriyet savcılarınca sorgulandıktan sonra mahkemeye sevk edilen Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, eski 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Cumhuriyet gazetesi yazarı emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Manisalı, ÇYDD Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Gökhan Ecevit ve işadamı Ömer Sadun Okyıltırık'ın tutuklanmasına karar verildi.

68'liler Birliği Vakfı Genel Sekreteri Namık Kemal Boya ise mahkemeden serbest kaldı. Rektörlerin, "darbeye zemin hazırlamaya çalıştığı" öne sürülüyor.
Bu arada Prof. Dr. Haberal, mahkemenin tutuklama kararının ardından rahatsızlandı. Ambulansla adliyeye gelen sağlık ekibi, Haberal'a müdahalede bulundu.

Bu sırada adliye önünde bekleyen bir grup ile içeriye giren sağlık görevlilerini görüntüleyen gazeteciler arasında arbede yaşandı.

Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0