Esma’nın galası İzmir’de yapıldı

14 Ocak 2010 10:02  

 

Esma’nın galası İzmir’de yapıldı

Yönetmen Koray Çalışkan’ın ilk kısa filmi “Esma”nın galası ile “Sınıf ve Kadın” konulu söyleşi Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde yapıldı.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Kadın Çalışma Grubunun düzenlediği “Esma”nın gala ve söyleşisine ilgi büyük oldu. Çocuk bakıcısı olarak çalışan Esma’nın yaşamı üzerinden yoksulluğun aile yapısını nasıl olumsuz etkilediğini ele alan film bir ilk çalışma olarak büyük beğeni topladı. Galaya yönetmen Koray Çalışkan ve başrol oyuncusu Bilge Seçkin de konuk olarak katıldı. Konuk yazar ve eleştirmen Ömer Türkeş, toplumun 1980’den sonra ışıltılı TV kanallarıyla yoksullardan ve köylülerden uzaklaştığını, güçlülerin filmlerini izleyip hikayelerini okuduğunu ve böylece yoksulların suçlular gibi toplumdan uzaklaştırıldığını belirtti. Türkeş, “Esma filmi yoksulluğu görünür kılma çabasından hareket etmektedir. Sanatta bu çaba önemli ama yoksulluğu görünür ve çare aranır kılmaya yalnızca sanatın gücünün yetmez” dedi.

İşkence üzerine bir film

“Esma”nın bugüne kadar 8 uluslararası festivalde gösterildiğini ve gösterildiği festivallerde büyük beğeni topladığını anlatan Yönetmen Koray Çalışkan, Nisan ayında “linç kültürü ve işkence” üzerine bir film çekeceğini, söyledi. Çalışkan, İzmir’de galaların ve önemli sanat etkinliklerin düzenlenmesi gerektiğini belirterek, kendi çalışmalarında İzmir’e ve Ege’ye ağırlık vereceğini ifade etti.


Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)
Hürriyet Ege

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0