Eşitlik ve Demokrasi Partisi İzmir açıldı

18 Mayıs 2010 01:11  

 

Eşitlik ve Demokrasi Partisi İzmir açıldı

Eşitlik ve Demokrasi Partisi İzmir İl Merkezi, Genel Başkan Ziya Halis ve partinin MYK ve PM üyelerinin bazılarının katılımıyla açıldı. Açılış törenine İzmirlilerin ilgisi yoğun oldu.

Onur Yıldırım - İZMİR


Eşitlik ve Demokrasi Partisi İzmir il Başkanlığının 14 Mayıs Cuma günü yapılan açılış törenine katılan Ziya Halis’i partililer sloganlarla coşkulu bir şekilde karşıladılar. Açılış konuşmasını Eşitlik ve Demokrasi Partisi İzmir il başkanı Av. Arif Ali Cangı gerçekleştirdi.

Cangı konuşmasında Ege'nin çeşitli illerinde ve İzmir’de yaşanan ırkçılık ve ayrımcılık olaylarına dikkat çekerek, son günlerde Kürtlere ve Roman vatandaşlara yönelik saldırı ve şiddeti kınadıklarını söyledi. EDP'nin ayrımcılığa ve şiddete karşı kararlı bir biçimde insanı, doğayı ve barışı savunacağını vurgulayan Arif Ali Cangı, şözlerini şöyle sürdürdü:

"Sağ ve neo-liberal politikalara karşı sosyal politikalar öneriyoruz. Vahşi kapitalizme karşı doğanın tahribatına karşı mücadele edeceğiz. İnsanca bir yaşam için emekten yana politikalar üretecek ve emekten yana olacağız. İzmirlilerin sorunlarına sahip çıkacağız ve onlarla birlikte çözümler üreteceğiz. "

ZİYA HALİS: 'SOLUN İKTİDARA GELMESİ GEREK'

EDP İzmir İl Başkanının ardından söz alan genel başkan Ziya Halis, örgütlenmesini tamamlayarak il merkezinin açılışını gerçekleştiren İl yönetim kurulu üyeleri ve EDP gönüllülerini kutladı. Büyük buluşma sürecine en güçlü katkıların verildiği yerlerden birinin İzmir olduğuna işaret eden Ziya Halis, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bizim söyleyecek çok sözümüz, yapacak çok işimiz var. Bugün Türkiye’de huzur yok, refah yok, eşitlik yok, adalet yok. Barış da yok, yıllardır oluk oluk kanı akıyor genç insanlarımızın. Üstelik bu ülkede yıllardır hep sağ partiler iktidar oluyorlar. Yarattıkları tahribat ortada. Neden böyle oluyor, niye buna meydan veriyoruz diye kendimizi de sorgulamamız gerekiyor. Güçlü bir sol hareketi bugüne kadar neden oluşturamadık? EDP bu soruların yanıtıdır."

Halk ile bütünleşen, kitleselleşebilen, halka tepeden bakmayan, eşitlikçi, özgürlükcü, demokrat ve çoğulcu bir sol partinin iktidarının mutlaka gerekli olduğunu vurgulayan Ziya Halis, şu sözlerle devam etti:

"Bunu mutlaka başaracağız. Sağ partilerden bıktık artık yeter demek gerek bunun için. Şimdi, EDP var ve solu iktidara taşımak için 13 Mart 2010 tarihinden itibaren Türkiye siyasal yaşamında yerini almıştır. Türkiye'de iktidara aday bir sol parti varsa o da EDP'dir. Ne sol ne sosyal demokrat olmadıkları halde bu sıfatı taşıyanların cilası bir bir dökülüyor. Özgürlükçü ve demokrat solun yeni adresi EDP'dir..."

Ziya Halis'in konuşması sırasında partililer 'Özgürlük, eşitlik, adalet istiyoruz' sloganı attılar.

KADINLAR ÖN SAFTA...

Coşkulu bir havada geçen EDP İzmir İl başkanlığı açılışında, kadınların coşkusu ve katılımı dikkat çekiciydi. Çok sayıda çocuk da şenliğe katıldı. Sıcak sarı ve mor bayrakların süslediği törenin ardından gönüllüler ve konukların takıldığı açılış kokteyli yapıldı.


Turnusol

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0