Ergenekon’a karşı 70 milyon

12 Temmuz 2009 16:02  

 

Ergenekon’a karşı 70 milyon

Genç Siviller, Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De, Mazlum-Der, DSİP gibi siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren Darbeye Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu 2003-2004 darbe planlarının yargılanacağı İkinci Ergenekon iddianamesiyle ilgili davanın başlayacağı 20 Temmuz öncesinde Ergenekon davasına destek yürüyüşü yapacak

18 Temmuz cumartesi günü Taksim İstiklal Caddesi’nde yapılacak yürüyüş Ergenekon davasına kitlesel destek açısından bir ilk olma özelliği taşıyor.
“Özgürlük istiyoruz / Darbeciler yargılansın!” sloganıyla yapılacak yürüyüş ile ilgili açıklama yapan koalisyon sözcülerinden Tansel Parlak “Bizler, Ergenekon davasının sonuna kadar gidilmesini, Ergenekon çetesinin yargılanmasını, dağıtılmasını istiyoruz. Darbeye teşebbüs eden generaller, paşalar, paşa paşa yargılansın diye 18 temmuzda saat 17.00’da İstiklal Caddesi Tünel Meydanı’nda buluşuyoruz” dedi. Sadece üzerinde “Özgürlük” yazan pankartlar taşınacak yürüyüş saat:17.00’da başlayacak ve Tünel’den Taksim meydanına kadar sürecek.

Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0