Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün görev yeri değiştirildi...

30 Mart 2011 15:36  

 

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün görev yeri değiştirildi...

Ergenekon” soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili oldu. Savcı Öz, "Benim için sürpriz oldu" dedi. Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesinin adli yargı kararnamesi yayınlandı. 128 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı oldu. Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet savcıları, Zekeriya Öz ve Fikret Seçen ise İstanbul Başsavcı Vekilliği’ne getirildi.

Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün yeni görevlendirme ile özel yetkilerinin kaldırılmasına tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, "Rızası olmadan yetkisinin kaldırılması yanlıştır" dedi. "Yeni savcıların davaya hakim olması zaman alır" eleştirisini dile getiren Bozdağ, bu gelişmenin davanın ilerlemesini olumsuz etkileyebileceğini vurguladı. CHP ise görev değişikliğini olumlu karşıladı. Ergenekon davasının 20 yıl süreceğini savunan CHP'li Şahin Mengü, tepkisini şu sözlerle ifade etti: "Bu savcılar 20 yıl aynı yerde mi görev yapacak?"


SEÇEN BEŞİKTAŞ’TA, ÖZ SULTANAHMET’TE

HSYK'nın kararnamesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili olan Fikret Seçen, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde bulunan Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği görevine getirildi.

Aynı kararnameyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne atanan Zekeriya Öz ile Ercan Şafak'ın ise görevlerini Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesinde sürdürecekleri öğrenildi.

ÖZ: BENİM İÇİN SÜRPRİZ OLDU

Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Böyle bir atama beklemediğini belireten Savcı Öz, “Karar benim için sürpriz oldu” dedi.

Sesonline.net

Son Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2011 01:58

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0