Ergenekon Davasında "65 sanığın tutukluluk halinin devamına..."

28 Temmuz 2012 11:46  

 

Ergenekon Davasında

3. Yargı Paketi kapsamında tahliye talebinde bulunan tutuklu 68 Ergenekon davası sanığından aralarında Haberal, Balbay, Başbuğ, Tolon, Özkan ve Perinçek'in de bulunduğu 65'inin talepleri reddedildi.

Ergenekon davasının tutuklu yargılanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ile eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, gazeteci Tuncay Özkan, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu sanıkların tahliye talepleri reddedildi.

Haber sitelerinde yer alan bilgilere göre, 3. Yargı Paketi kapsamında tahliye talebinde bulunan 68 sanıktan 65'inin talepleri İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "adli kontrolün yetersiz kalacağı" ve "kuvvetli suç şüphesi" ileri sürülerek reddedilirken Hayrettin Ertekin, Muzaffer Şenocok ve Bora Ballı'nın tahliyesine karar verildi.

Kararın açıklanmasının ardından Mustafa Balbay, duruşma salonunda bulunan sandalyelerin üzerine çıkarak, "Katiller dışarda, vekiller içerde. Bu yasanın yasanın kimin için çıktığı belli" diyerek kararı protesto etti.

Haberal ise karar sonrasında fenalık geçirdi. Duruşma salonuna gelen sağlık ekipleri Haberal'a müdahale etti.

Tuncay Özkan ise karara tepkisini "Bana suçumu söyleyin, yaptığınız yasaya aykırı" sözleriyle gösterdi. Özkan, bu tepkisi üstüne duruşma salonundan çıkarıldı.

"Erdoğan en mutlu günlerinden birini yaşıyordur"

Milletvekillerinin tahliye taleplerinin reddedilmesini değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,şunları söyledi:

"Silivri toplama kampında adalet dağıtılmayacağını defalarca dile getirdim. Orada iktidarın yargıçları var, halkın yargıçları yok. Orada milli iradeye saygı duyan yargıçlar yok. Milli iradeye karşı olan yargıçlar var."

"Sayın Erdoğan, düşüncelerini açıklamıştı. Milletvekillerinin serbest bırakılması gibi bir talebin olmadığını söylemişti. Bu yargıçlar da yargıç cübbesi giydiklerinde yargıç olduklarını sanıyorlar. Bunlar yargıç değiller, siyasi iktidarın sopasıdır. Sopa görevini yerine getiriyorlar."

"Ben şaşırmadım. Bildiğimiz bir gerçekti. Sadece onlar görevlerini yerine getirdiler. Sanıyorum, Sayın Erdoğan hayatındaki en mutlu günlerinden birini yaşıyordur."

Bianet

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0