Erdoğan’dan köpekli fotoğraf sözü

01 Mart 2012 03:00  

 

Erdoğan’dan köpekli fotoğraf sözü

Hayvan Hakları Federasyonu’nda (HAYTAP) aktif olarak çalışan Yonca Evcimik, hayvan hakları meselesinin kendisi için müzikten bile öncelikli olduğunu ifade etti.

Hayvan Hakları Federasyonu’nda (HAYTAP) aktif olarak çalışan Yonca Evcimik, hayvan hakları meselesinin kendisi için müzikten bile öncelikli olduğunu ifade etti. HAYTAP’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle ortak hareket ettiğini belirten şanatçı, “Var olmak haktır” kampanyasının ilk etabında 12 bin çocuğa ulaştıklarını, ikinci etabının ise mayıs ayında başlayacağını söyledi. Bu kez bir tırla gezeceklerini belirten Evcimik, farkındalık oluşturabilmek için İstanbul’daki 30 belediyeye giderek, hayvan hakları konusunda kitaplar dağıtacaklarını, tiyatro ve konserlerle insanların ilgisini çekmeye çalışacaklarını söyledi. Geçtiğimiz günlerde hayvan hakları için Ankara’ya giden sanatçı, hayvan haklarını koruyan yasaların çıkması konusunda çok umutlu olduklarını, Meclis’teki bütün partilerin desteklerini aldıklarını ifade etti.

Görüşmelerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bilinmeyen bir yönünü öğrendiğini ifade eden Evcimik, “Başbakan’ın torununun köpeği olduğunu biliyorum, o köpekle birlikte Başbakan hayvanlarla yıllar önce kopan iletişimini yeniden sağladığını ifade etti. Evcimik, “Toplantımızda bana da söz verdi. ‘O köpekle birlikte bir fotoğraf çektireceğiz ve bunu sizinle paylaşacağım’ dedi. Hatta geçenlerde Bakanlar Kurulu toplantısında bu konu konuşulduğunda ‘söz verdim ve bunu yapacağım’ dediğini de biliyorum”dedi. Yonca Evcimik Başbakan’ın torununun köpeğiyle çekilmiş fotoğrafını alır almaz bilboardlarda HAYTAP’ın kampanyasında kullanacaklarını söyledi.

Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0