Erdoğan'dan Hasankeyf'i destekleyen sanatçılara: Gidin de aslını öğrenin

17 Ekim 2009 12:47  

 

Erdoğan'dan Hasankeyf'i destekleyen sanatçılara: Gidin de aslını öğrenin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aralarında Sezen Aksu ve Tarkan'ın bulunduğu Hasankeyf'in Ilısu Barajı'nın altında kalmasına tepki gösteren sanatçılara 'işin aslını öğrenin' nasihatinde bulundu.

Ilısu Barajı’na, PKK’nın karşı çıktığını söyleyen Erdoğan, sanatçılara seslenirken de, “Halbuki araştırsalar inanıyorum ki böyle bir yanlışın içinde onlar da olmayacak” dedi. Erdoğan, Cem Uzan’ın sığındığı Fransa’ya da “Bunu ne biz affederiz, ne tarih affeder” diye seslendi.

Başarılı Türk Müteahhitlerine Ödül Töreni’nde konuşan Erdoğan şu mesajları verdi:

PKK ile millet arasına duvar örmeliyiz: Dağa çıkışı engellemek, dağdan inişi hızlandırmak durumundayız. Yani milletle terör örgütü arasında bir duvar örmek durumundayız. O ilişkiyi koparmak, yalnızlığa itmek durumundayız. Orada bir eyleme karışmamış olanların inanıyorum ki anasının, babasının yanına dönmesi şu anda ıstırap içinde olanları da kurtaracaktır ve bu süreci çok daha kolaylaştıracaktır. 

Ilısu Barajı’nı PKK istemiyor:
Ilısu Barajı ile ilgili adımlar atıldı. Tamam, barajın olduğu bölgede tarihi eserler var, katılıyoruz ama artık tarihi eserlerin nakli denilen bir olay da var. Karşımızda ilk etapta terör örgütünü bulduk. Terör örgütü, ‘kültürel eserlere, Hasankeyf’e el dokundurtmayız’ savıyla karşımıza çıktı. Aslında dert başka. Çünkü orada böyle bir barajın yapılmasının onların pazarını bozacağı ortada ama tabii Türkiye’ye kazandıracağı çok şey var ve bu projeyle hem Hasankeyf’i taşıyoruz hem de ilçeyi çok modern bir şekilde inşa ediyoruz.

Sanatçılara: İşin aslını öğrenin: Şimdi böyle muhteşem bir proje, farklı bir yatırım ve bunun karşısına dikilenler, malum önce dediğim gibi maalesef terör örgütü fakat zaman zaman da artık işin aslını, ne yapılacağını araştırmadan, bilmeden sanatçılarımızın da oraya gittiğini görünce üzülüyoruz. Halbuki araştırsalar, sorsalar, ne var, ne oluyor, bunun süreci, takvimi nedir, hakikaten burada bunlar suların altında kalacak mı, böyle bir şey var mı sorsalar inanıyorum ki böyle bir yanlışın içinde onlar da olmayacak. Ben yine inanıyorum ki bu proje bittiği zaman sanatçılarımız gelecekler, o zaman Hasankeyf halkıyla birlikte bunun mutluluğunu ilan edecekler, burada yaşayacaklar. Buna da inanıyorum.

Fransa’ya Cem Uzan eleştirisi: ABD’nin PKK’nın lider kadrosundan üç ismin mal varlığını dondurduğunu hatırlatan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: (Avrupalı liderler) kırmızı bültenle arananları bile kendi ülkelerinde barındırırlar. Bu kadar açık söylüyorum: Ülkemden kaçıp gidenleri de barındırırlar, onlara ikamet de verirler. Nerede kaldı demokrasiden, özgürlüklerden yana olma anlayışı? Biz bu noktada ülkesinde dışarı çıkma yasağı olduğu halde ülkesinde birçok yolsuzluklara ulaştığı için yargılanma süreci devam edenlerle ilgili verilmiş bu kararlar varken, bu karara rağmen kalkıp da eğer bir Avrupa ülkesi böyle bir şeye yol açıyorsa, bunu ne biz affederiz, ne tarih affeder. Kendileriyle bunları konuştuk, konuşmaya da devam edeceğiz.”
 
Radikal.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0