Erdoğan'dan başörtüsü açıklaması

31 Ekim 2010 01:39  

 

Erdoğan'dan başörtüsü açıklaması

Başbakan Erdoğan, "Cumhuriyeti böyle dar kalıplar içine sığdırmak bir metrelik başörtüsüne takıp Cumhuriyetçilik olmaz.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Hava Yolları'nın filoya yeni katılan uçaklarının teslim töreni ve Türk motor bakım ünitesinin açılışı nedeniyle Sabiha Gökçen Havaalanı'nda düzenlenen toplantıya katıldı. Başbakan şunları söyledi: "Uçağa binmeyen kalmayacak bu ülkede dedik. Uçağa binmek bir imtiyaz olmaktan çıkacak dedik. Hani fakirin bir ifadesi var ya "Nereden nereye" diye. İşte buradayız. Yolcu sayısındaki artık yüzde yüz 153 arttı. 85 milyona ulaştı. Yeni havalimanları kazandırdık ülkemize. Ülkemde Iğdır, Hakkari, Şırnak havaalanına ulaşacak. 10 yıl denseydi olur der miydik? Şimdi var. Askeri havaalanlarını sivil havaalanına dönüştürüyoruz."

3. HAVALİMANI GELEBİLİR
"Yakında İstanbul'a 3. havalimanı da gelebilir, sakın şaşırmayın. İki havalimanı ihtiyaca cevap vermiyor. Kaliteden, güvenden asla ödün vermeden başarıyı sağladık. Dünyaca bir numara olmanın gururunu yaşıyoruz. THY bu ülkenin gururu haline geldi. Yolcu taşıma sırasında dünyada 22, Avrupa'da 4. olduk. İstikrarlı büyüme sayesinde bugün uçağa binemeyen vatandaş kalmayacak."

"ÖNCE CUMHURU SAYGIN KILACAKSINIZ "
Erdoğan, " Cumhurun güçlü olmadığı yerde Cumhuriyet güçlü olur mu ? Önce Cumhuru saygın kılacaksınız Cumhuriyet güçlü olsun. Yolun gitmediği yere eğitim sağlık adalet demokrasi de götüremezsiniz. İnsan hak ve özgürlüklerini de götürmezsiniz. Biz 2002 sonunda hizmet yolculuğumuza başlarken Türkiye'nin bu sıkıntılarını bilerek bu sıkıntıları yaşayan insanlar olarak başladık" dedi. Erdoğan konuşmasında Kutadgu Bilig'den de örnekler verdi . Erdoğan, "Türkçe 'nin en eski eserlerinden Kutadgu Bilig'in dört tavsiyesi var. Paranın ayarıyla oynama, birinci bu. Kimler için bu ? Karşılıksız para basanlar yok muydu bu ülkede 1' in yanına 6 sıfır koydular. Bu paranın ayarıyla oynayanlar bu milletin cebindeki parayı çalanlardır. Ama bu millet onlara bedelini ödetiyor. Hakla adaletle hükmet. Adaletsiz değil. Batıya da doğuya da Arap 'a Beyaza da . Haydutları ortadan kaldır. Mafyaya çeteye boyun eğme. Ülkeyi milletle beraber sen idare et. Mafyadan çeteden talimat alarak ülke yönetiyorsa burada devlet olmaz. Dört, yolları açık tut. Bunlar bin yıl önce dile getirilmiş tavsiyelerdir " diye konuştu.

" BİR METRELİK BAŞÖRTÜSÜNE TAKIP CUMHURİYETÇİLİK OLMAZ "
Konuşmasında türban sorununa da değinen Erdoğan, "Cumhuriyeti böyle dar kalıplar içine sığdırmak bir metrelik başörtüsüne takıp Cumhuriyetçilik olmaz. Bilimde sanatta bunu yapacağız. Aklını bu yolda kullan gerçek Cumhuriyetçi desinler. O zaman sadece vitrine oynarsın Biz vitrine oynayanlardan değil bu ülkeye oynayanlardan olacağız. " dedi.

" BU ÜÇ Y'Yİ AYAKLAR ALTINA ALDIK; ALMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ "
Başbakan Erdoğan, "3Y" olarak adlandırdığı yolsuzluk yoksulluk ve yasaklarla mücadele etmeye devam edeceklerini da kaydetti. Erdoğan, "İdeali yakalamış değiliz. Yakalama yolundayız. Yolsuzlukla yoksullukla yasaklarla mücadele devam ediyor. Bu "3Y"yi ayaklarımızın altına aldık ; almaya da devam edeceğiz. Ekonominin de adaletin de temelinde bunlar yatıyor. İstikrar güven denilen iki sihirli kavramdan asla taviz vermeyeceğiz. Başarının sırrı burada bu yasakların devam edip gideceği kanaatinde değiliz. Bunları inşallah bitireceğiz. Ne eğitim ne sağlık ne de soran ve sorgulatan vatandaş profilinden hiç kimse rahatsız olmasın. Bırakın vatandaş sorsun sorgulasın Birbirimize saygılı olalım. Bizim birliğe beraberliğe dayanışmaya her zamandan daha fazla ihtiyacımız var. Bunu başardığımızda 2023 'te Türkiye dünyanın ilk 10 'u içinde yerini alacaktır" ifadesini kullandı.

SİYASİLERE " GİDİN GÖRÜN " ÇAĞRISI
Konuşmasının sonunda siyasi parti liderlerine mesaj da veren Erdoğan, "Ben Ankara'daki bazı liderleri Sivas'ın ötesine geçmemekle eleştirirken meselenin demokrasi boyutuna dikkat çekmek için, yapıyorum. Gidin Hakkari'ye de Muş'a da gidin. Çekinmeyin Türkiye'nin manzarasını tam manasıyla görün. Bunu arzu ettim, buna gücendiler. Biz gideriz dediler. Eğer gidersek göreceksiniz. Türkiye çok daha güçlü olacaktır. Bu ülkede oluşmuş gelir adaletsizliğini git yerinde gör. Git o köylüyle otur orada keteyi bir ye. Onun ikramlarını bir gör. O hoşgörüyü gör ki diğer siyasilere de aynı noktada davranışını öğren" dedi


Radikal.com.tr


 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0