Erdoğan: Topçu ateşi yapılınca geri dönmek durumunda kaldılar

20 Şubat 2018 19:42  

 

Erdoğan: Topçu ateşi yapılınca geri dönmek durumunda kaldılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, rejim yanlısı terörist grupların akşam saatlerinde Afrin'e girmek istemesi üzerine bölgeye topçu atışı yapıldığını açıkladı. Erdoğan, "Böyle bir karar alanlar, bedelini çok ağır öderler" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov’u Beştepe'de resmi törenle karşıladı.

Baş başa ve heyetler arası gerçekleştirlen görüşmelerin ardından Erdoğan ve İvanov, ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Makedonya'daki yatırımları artırmak arzusundayız. FETÖ her iki ülke için de ciddi tehdit.

FETÖ terör örgütünü inşallah dostlarımızın da desteğiyle Balkan coğrafyasından söküp atacağız. Bu örgütün kökünü dünyanın her tarafında kazıma noktasında kararlıyız.

Bugün akşam saatlerine doğru oradaki Şii milis güçlerinin bazı pikaplarıyla Afrin'e doğru bir hareketliliği tespit edilmiş. Fakat daha sonra top atışları yapılınca geri dönmek durumunda kaldılar ve o dosya da o şekilde şimdilik kapanmış vaziyette. Terör örgütleri bazen biliyorsunuz, kendilerine göre aldıkları kararlarla yanlış adımlar atıyorlar. Bunun bedelini çok ağır öderler.

(Yunanistan ve Makedonya arasındaki isim sorunu) Burada hiçbir tereddüt söz konusu değil. Zaten biz anayasal ismini ilk tanıyan ülke olduk. Bugün neredeysek bundan sonra da yine aynı yerde olacağız. Türkiye diplomaside hiçbir zaman ikircikli tavır takınmamıştır. Biz kararımızı verdikten sonra artık ölürüz, oradan bir daha dönmeyiz.

ntv.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0