Küçük tatiller

11 Eylül 2014 20:22 / 2000 kez okundu!

 

 

Hayatın bitmeyen koşuşturmacasından, zamanın dinmeyen uğultusundan sıyrılıp da içine kaçtığım küçük tatiller, bana yitip giden anların içinde şunların olduğunu anlattı: 

 

*****

 

KÜÇÜK  TATİLLER

 

Hayatın bitmeyen koşuşturmacasından, zamanın dinmeyen uğultusundan sıyrılıp da içine kaçtığım küçük tatiller, bana yitip giden anların içinde şunların olduğunu anlattı: Dağların ne kadar ulu, nehirlerin ne kadar derin. Gökyüzünün ne kadar erişilmez, kuşların ne kadar özgür. Denizlerin ne kadar engin, kumsalların ne kadar uçsuz bucaksız. Ormanların ne kadar gizemli, ağaçların ne kadar koruyucu. Buğday tarlalarının ne kadar verimli, zeytinliklerin ne kadar yaratıcı. Yolların ne kadar uzun, yola çıkmışların ne kadar cesur. Köylerin ne kadar yalnız, kentlerin ne kadar uzakta. Ruhunu mavi dalgalara bırakmanın ne kadar yenileyici, toprağın üzerinde uykuya dalmanın ne kadar dinlendirici. Yeni öğrenilmiş bir şarkıyı mırıldanmanın ne kadar harika, otların fısıltısını dinlemenin ne kadar muhteşem. Yaz günlerinin ne kadar aynı, yaz evlerinin ne kadar boğucu. Bazılarının ne kadar kolay kazanmış, bazılarının ne kadar çok emek vermiş. Kolay kazanmışların ne kadar kolay harcayan, emek vermişlerin ne kadar yorgun. Kötülüğün ne kadar büyük, kötülüğe uğramışların ne kadar çaresiz. Dünyanın ne kadar adaletsiz, kalabalıkların ne kadar unutkan.

Hayatın bitmeyen koşuşturmacasından, zamanın dinmeyen uğultusundan sıyrılıp da  içine kaçtığım küçük tatiller, bana yitip giden anların içinde şunların olduğunu anlattı: Görebilmenin ne kadar inanılmaz, yıkıldıkça yeniden ayağa kalkabilmenin ne kadar mucizevi.

 

Emel KAYIN

01.09.2014

 

 

Son Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014 15:18

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.