Ekiptiler, rakip oldular

15 Nisan 2011 12:06  

 

Ekiptiler, rakip oldular

İZSİAD Danışma Kurulu Başkanı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel ile İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti adayı İlknur Denizli seçimde yarışacak

SİNAN DOĞAN (HABER MERKEZİ)

İzmir'de yapılacak seçimler ilginç bir rekabete de sahne olacak. İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Danışma Kurulu Başkanlığı yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel ve AK Parti'den aday gösterilen Yönetim Kurulu Başkanı İlknur Denizli rakip olacak. İZSİAD'ın örgütlenmesinden düzenledikleri etkinliklere ve geliştirdiği çeşitli projelere kadar her alanda birlikte çalışan ve iyi birer dost olan iki ismin, farklı partilerden yarışacak olması seçime ayrı bir renk de getirecek. İki ismin de milletvekili seçilmesinin aday gösterilidikleri sıra itibariyle kesin gibi görülüyor. Bu da Yüksel ve Denizli arasındaki rekabetin Meclis'e de taşınacağı anlamına geliyor.

6 ADAY ÇIKARDI
Yönetim Kurulu Başkanı İlknur Denizli'yi AK Parti'den İzmir 2. bölge 4. sıra, Danışma Kurulu Başkanı Alaattin Yüksel'i ise CHP'den İzmir 2. bölgeden 1. sıra milletvekili adayı yapmayı başaran İZSİAD, İzmir'in en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu ortaya koydu. 1992 yılında kurulan İZSİAD'ın 356 üyesi bulunurken, dernek bu seçimlerde tam 6 milletvekili adayı çıkardı. Milletvekili aday listelerinde İZSİAD üyesi olan Erdal Aksünger, Levent Piriştina, Mustafa Moroğlu ve Bilal Doğan da kendilerine yer buldu.

Öte yandan, Denizli adaylığının kesinleşmesinin ardından İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan da ayrıldı. İZSİAD'ın yeni başkanını belirleyecek toplantıdan 'ağabey' formülü çıktı. Önceki akşam yapılan yönetim kurulu toplantısında İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, halen Başkan Vekili olan Ayhan Baran seçildi. Zeytinyağı sektörünün duayeni, eski İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ayhan Baran, aynı zamanda Micaleff ve Arkas ailelerinin ortak olduğu Kristal Yağları'nın da Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevinde bulunuyor.

HİZMETE DEVAM
Öte yandan İZSİAD, bu seçimlerde 6 milletvekili adayı çıkararak İzmir'in en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu bir kez daha gösterdi.

İZSİAD Yönetim Kurulu'nun toplantısında tüm üyelerin ittifakı ile başkanlığa seçilen Baran, "Arkadaşlar beni başkan olarak görmek yönünde arzularını ilettiler. Ben de kıramadım. İZSİAD bugüne kadar hem İzmir'e hem de bölge ve ülke ekonomisine güzel katkılar yapmış bir kuruluş. Çok başarılı bir sivil toplum örgütü. Bu nedenle başkanlık görevini üstlendim. Derneğin aynı hizmet çizgisini devam ettireceğiz. Yolumuza aynı şekilde devam edeceğiz" dedi.

İZSİAD'ın hali hazırda bir çok projeyi yürüttüğünü kaydeden Baran, bu projeleri geliştirerek devam ettireceklerini vurguladı.

İZSİAD ESki Başkanı İlknur Denizli'nin milletvekili adayı olmasının kendileri için gurur vesilesi olduğunu belirten Baran, "İZSİAD'ın bir milletvekili çıkarması bizi mutlu edecek. İlknur Hanım'ın İzmir'e katkısı büyük. Milletvekili olduktan sonra da kent için çalışacağına, hiçbir parti ayrımı gözetmeden İzmirli'ye hizmet edeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

BELİRSİZLİK VAR
Öte yandan şu an CHP'nin 2. Bölge 1. sıra adayı olan İZSİAD Danışma Kurulu Başkanı Alaattin Yüksel'in bu görevinden ayrılıp ayrılmayacağı henüz netleşmedi. Bu konuda kararı dernek yönetim kurulu verecek. İZSİAD'ın mevcut işleyişine göre eski başkanlar danışma kurulu başkanı oluyor. Ancak Denizli ve Yüksel'in milletvekili seçilmeleri kesin gibi olduğu için bu iki ismin danışma kurulunda yer alıp almayacakları konusu da belirsiz. Bu düğümü yine dernek yönetimi çözecek.

Yeni Asır

14.04.2011

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0