EGEÇEP / Ege Çevre ve Kültür Platformu/3. BÝLEÞENLER KURULTAY’INA ÇAÐRI

17 Þubat 2010 12:59  

 

EGEÇEP / Ege Çevre ve Kültür Platformu/3. BÝLEÞENLER KURULTAY’INA ÇAÐRI

“Ege Bölgesinin doðal ve kültürel deðerlerine sahip çýkmak, canlý yaþamýný savunmak üzere, onlarca kurum, örgüt ve ekoloji hareketi tarafýndan kurulan Egeçep”, 3. Bileþenler Kurultayý 27-28 Þubat 2010 tarihlerinde Tepekule Sergi ve Kongre Merkezi’nde yapýlacak.

Egeçep Kurultayýnýn bu yýlki temasý; “Madenciliðin Yaþam Alanlarýna Etkisi.”

Bedenimiz olan doðanýn (havanýn, suyun, topraðýn…) vahþi madencilikle nasýl ve ne pahasýna etkilendiðini fark ettirmeyi de amaçlayan kurultay; Prof.Dr. Türkel Minibaþ anýsýna yapýlacak.

Egeçep Kurultayýna yaþam savunucusu müzisyen W.Veda Yavuz da tek kiþilik orkestrasý ile doðanýn/yaþamýn sesini duyacak!

Egeçep Yaþam Savunucusu Ödülleri sahiplerini bulacak

Ýnteraktif olarak yapýlacak Panel – Forum'da bilimsel, hukuki ve toplumsal yanlarýyla vahþi madencilik tartýþýlacak. TBMM de kurulan “Madencilik sektörünün sorunlarýný araþtýracak … komisyon” üyesi milletvekillerinin de çaðrýlý olduðu - bulunacaðý kurultayda, “Canlý yaþamý ve çevre saðlýðýnýn güvenceye alýnmasý” için önerilerde-isteklerde bulunulacak.

Madencilik maðdurlarý (Bergama-Ovacýk – Uþak Kýþladað, Ýzmir-Efemçukuru, Kozak yaylasý, Kaz daðlarý, Niðde – Ulukýþla, Artvin-Cerattepe, Turgutlu – Çaldað vb ) sorunlarýný dile getirecekler. Etkinlikte, bilim insanlarý, hukukçular, mühendisler, yaþam ortaklarýný “havaya, suya, topraða, tohuma ve yaþama sahip çýkmaya; aðacýn, böceðin, çiçeðin... vicdaný olmaya çalýþanlarla yan yana olmaya davet” edecekler.

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0