EDP: THY emekçileri yalnız değildir!.

02 Haziran 2012 14:06  

 

EDP: THY emekçileri yalnız değildir!.

Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Ferdan Ergut, THY çalışanlarına getirilen grev yasağı ile ilgili olarak, "Direnen emekçilerin yanında olmaya, mücadelelerini desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye’nin demokratikleşmesi mücadelemizde, demokrasi ve emek güçlerinin her zamankinden daha fazla dayanışmaya ihtiyacı vardır" dedi.

EDP Genel Başkanı Ergut'un THY çalışanlarına getirilen grev yasağı ile ilgili olarak yaptığı açıklama şöyle:

"Sendikal hak ve özgürlüklerin son derece sınırlı olduğu ülkemizde, THY çalışanlarına grev yasağı getiren yasa Meclis’ten geçti. AKP iktidarının bu tutumu hak arama özgürlüğüne vurulan ağır bir darbedir. Havacılık iş kolunda yapılan bu düzenleme, uyuşmazlıkla sonuçlanan toplu sözleşme hakkının sürekli olarak gaspı anlamına gelmektedir.

Hava yolları çalışanlarına getirilen bu yasak, Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) en temel ilkelerine aykırı olduğu gibi, Anayasa’nın 90. maddesiyle de çelişir.

Türkiye’de grevler yıllarca Bakanlar Kurulu kararlarıyla ve “milli güvenlik tehdit ediliyor” gerekçesiyle yasaklanırdı. İşçi ve emekçi haklarına düşman AKP Hükümeti döneminde zarf değişti, mazruf aynı.

Her fırsatta hak arayan insanları birbirine düşürerek aradan sıyrılmaya çalışan AKP iktidarı, grev yasağını “75 milyon millet evladı adına” getirdiğini söylüyor. Hava İş Sendikası’nın bir günlük uyarı grevine tahammül edemeyenler, çalışanlar üzerinde psikolojik baskı kurmaya çalışarak işten atma ya da işe başlatmama tehditlerini savuranlar, gerçek yüzlerini laf ebelikleriyle örtemezler.

AKP iktidarı, söz konusu çalışanlar oldu mu “Adaleti” unutmakta, “Kalkınmayı” da emek sömürüsü üzerine kurmaktadır. İnsanların en temel hak arama eylemlerini bile bastırmaktan çekinmemektedir.

Eşitlik ve Demokrasi Partisi olarak, direnen emekçilerin yanında olmaya, mücadelelerini desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye’nin demokratikleşmesi mücadelemizde, demokrasi ve emek güçlerinin her zamankinden daha fazla dayanışmaya ihtiyacı vardır.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bu yasayı onaylaması demek, AKP Hükümeti’nin siyasetine ortak olması anlamına gelecektir. Unutulmasın ki, bütün toplum, bu baskıya ve zorbalığa direnen işçi ve emekçilerin seslerine kendi sesini katacaktır.

THY emekçilerinin yalnız olmadığını AKP Hükümeti de görecek!"

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0