EDP, halkı Matematik Köyü'ne sahip çıkmaya çağırdı

27 Temmuz 2011 22:02  

 

EDP, halkı Matematik Köyü'ne sahip çıkmaya çağırdı

Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP), Nesin Vakfı bağışçılarının katkılarıyla ayakta kalmaya çalışan Matematik Köyü’nün desteğe ihtiyacı olduğunu, kamu kurumlarının duyarsızlıklarına, destek yerine köstek olmalarına inat, eşit, özgür ve barış içinde bir gelecek kurma hayalinde olanları, Matematik Köyü’ne sahip çıkmaya, destek vermeye çağırdı.

EDP İzmir İl Başkanı Arif Ali Cangı tarafından yapılan çağrı şöyle:

"İzmir’in Selçuk İlçesi’nde Nesin Vakfı tarafından kurulan Matematik Köyü var. Matematik Köyü’nde ortaöğretim ve üniversite öğrencilerinin “matematik korkusunu ve bunun sonucunda oluşan başarısızlığı yenmelerine katkıda bulunmak, öğrenciler arasında dayanışmayı ve işbirliğini sağlamak” amacıyla yaz kampları düzenlenmektedir. (http://matematikkoyu.org/tr/koy )

Nesin Vakfı bağışçılarının katkılarıyla ayakta kalmaya çalışan Matematik Köyü’nün desteğe ihtiyacı var. Kurucusu Prof. Dr. Ali Nesin halkın desteğini istiyor.

Matematik Köyü, şimdiye kadar gerçekleştirdiği çalışmalarla genç matematik dehalarının ortaya çıkmasını sağlamış bir kurumdur. “Eğitim olanaklarından yoksun çocukların, tükettiğinden çok üreten, toplumsal sorumluluğu olan, özgüvenli ve özverili, kendini sürekli geliştiren, kendine ve dünyaya bilimsel ve eleştirel gözle bakan, topluma yararlı, özgür bireyler” olarak yetişmeleri için Matematik Köyü gibi kurumlar desteklenmelidir.

Matematik Köyü’nün TÜBİTAK tarafından desteklenmemesi, ülkemizin ulusal bilim politikasının çarpıklığıdır.

Diğer yandan, Matematik Köyü İzmir İl Özel İdaresi tarafından desteklenmesi gerekirken, ‘kendisi tarafından ruhsat verilmeyen’ her yapı için 20-30 bin lira para cezası kesilerek, adeta Matematik Köyü bitirilmeye çalışılmaktadır.

Kamu kurumlarının duyarsızlıklarına, destek yerine köstek olmalarına inat, eşit, özgür ve barış içinde bir gelecek kurma hayalinde olanları, Matematik Köyü’ne sahip çıkmaya, destek vermeye çalışıyoruz."

Bağışlar için bilgiler: http://matematikkoyu.org/tr/nmk_bagis

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0