EDP Genel Başkanı Ziya Halis istifa etti...

15 Mart 2011 02:01  

 

EDP Genel Başkanı Ziya Halis istifa etti...

Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Genel Başkanı Ziya Halis bugün yaptığı açıklama ile sürdürmekte olduğu Genel Başkanlık görevinden istifa etti. Halis yaptığı kısa açıklamada, “13 Mart 2010 tarihinden bugüne kadar sürdürmekte olduğum Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Başkanlığı görevimden, partinin arzu ettiğim gelişimini ve büyümesini yeterince sağlayamadığım için istifa ediyorum” ifadesini kullandı.

Edinilen bilgilere göre, yaklaşan genel seçimler öncesi partide bir görüş ayrılığı da yaşandı. Ziya Halis seçimlere katılma hakkını elde etmiş bir parti olarak, "seçimlere parti olarak katılmaktan" yana tavır sergilerken, eski ÖDP’lilerin oluşturduğu grubun, "bağımsız adayları destekleme" tutumunda ısrar etmesinin Halis'in istifasında etken olduğu ileri sürülüyor.

EDP tüzüğüne göre Parti Meclisi (PM) önümüzdeki günlerde toplanarak, bir genel başkan vekili belirleyecek, 45 gün içerisinde de kurultaya giderek yeni Genel Başkanını seçecek.

Öte yandan, Barış ve Demokrsi Partisi (BDP) çevrelerince yeniden Milletvekili adayı olarak gösterilmeyeceği dillendirilen Ufuk Uras'ın EDP'ye katılacağı da edinilen bilgiler arasında.

Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0