EDP: '32. YILINDA 12 EYLÜL DARBESÝNÝ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAÐIZ'

12 Eylül 2012 18:23  

 

EDP: '32. YILINDA 12 EYLÜL DARBESÝNÝ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAÐIZ'

12 Eylül Darbesi’nin yargýlanmasý için kurulduðu günden bu yana mücadele eden Eþitlik ve Demokrasi Partisi’nin Ýzmir Ýl Örgütü, 12 Eylül’ün 32nci yýldönümünde yine Ýzmir Adliyesi önündeydi. Yapýlan basýn açýklamasýnda “12 Eylül Darbesi Türkiye Halklarýna karþý iþlenmiþ en aðýr suçtur, insanlýk suçudur. Bu suçu isteyen herkesin cezalandýrýlmasý gerekir. Bunun yaný sýra ‘12 Eylül Suçu sayesinde kazanýlan bütün unvanlar, statüler, maaþ ve diðer kazançlar geri alýnmalýdýr. ‘12 Eylül’ün 32.yýldönümünde baþta ‘12 Eylül suçu’nun baþ sanýðý Ahmet Kenan Evren’in emekli Cumhurbaþkanlýðý unvanýn iptal edilmesini, emekli maaþýnýn kesilmesini, þimdiye kadar elde ettiði kazançlarýn geri alýnmasýný istiyoruz” diyerek darbe yargýlanmasýnda yeni istemini ortaya koydu.

Ýzmir Adliyesi önünde her ayýn 12’sinde ýsrarla basýn açýklamasý yaparak 12 Eylül Darbecilerinin Yargýlanmasý’ný gündemde tutan ve yargýlanmanýn baþladýðý 4 Nisan 2012’den beri de her duruþma günü Ankara Adliyesi önünde darbecilerin yargýlanmasý istemini dile getiren EDP Ýzmir Ýl Örgütü 14 Eylül’de Ankara’daki duruþmada da yine Ankara Adliyesi önünde olacak.

Dün Ýzmir Adliyesi önünde EDP Ýl Baþkaný Arif Ali Cangý tarafýndan yapýlan basýn açýklamasýnda 12 Eylül Darbesi’ne giden yol ve darbeden sonraki geliþmelere dikkat çekilerek “Eþitlik ve Demokrasi Partisi olarak kuruluþumuzdan bu yana sürdürdüðümüz mücadelede 12 Eylül Darbesi ve Darbecilerin yargýlanmasý önemli bir yer iþgal etmektedir. Demokrasi mücadelesi bakýmýndan bu gün de önemini hiç yitirmemiþtir. Bu gün bunca yaþananlar karþýsýnda insanca yaþam için, Özgür, Demokratik bir Türkiye yaratmada hak ve talepler mücadelesi hala cýlýz ise bunda darbeler tarihinin ve 12 Eylül’ ün etkisi büyüktür.”denildi ve 14 Eylül’deki duruþmada Kenan Evren ve Tahsin Þahinkaya’nýn ifadesinin alýnmasýný ve sorgulanmasýný istedikleri vurgulandý.

“ 12 Eylül davasýnýn sonuçlanmasý, sanýk Evren ve sanýk Þahinkaya'nýn mahkum edilmesi, ayný zamanda darbenin hukuken mahkum edilmesi anlamýna gelecektir. Bu da 12 Eylül'den kalan tüm kurum ve kurallarýn hukuken tartýþýlmasýný saðlayacaktýr. ‘12 Eylül’ün mahkûm edilmesi, 12 Eylül yasalarýnýn yeniden ele alýnmasýnýn, yargýlamalarýnýn yenilenmesinin, kurumlarýnýn kapatýlmasýnýn, darbe zihniyetinden kurtulmanýn yolunu açacaktýr. Kýsacasý 12 Eylül davasý ülkemizin demokratikleþmesi yolunun açýlmasý potansiyelini taþýmaktadýr.” denilen açýklamada tüm demokrasi güçleri 14 Eylül’deki duruþma için Ankara’ya çaðýrýldý.

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0