Ecevit’in Zonguldak’ından aday

12 Nisan 2011 17:27  

 

Ecevit’in Zonguldak’ından aday

Ecevit’e yanlış tedavi uygulamakla suçlanan Haberal’ın Ecevit’in ismiyle özdeşleşen Zonguldak’tan milletvekili adayı yapılması dikkat çekici bulundu

İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı Başkent Üniversitesi Hastanesi’nin Başhekimi Prof. Dr Mehmet Haberal, CHP’nin Zonguldak birinci sıra milletvekili adayı oldu. Ergenekon davası kapsamında 2002 yılında Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi olan dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’e “yanlış tedavi uygulamakla” suçlanan Haberal’ın, Ecevit’in beş dönem milletvekili seçildiği, adeta ismiyle özdeşleşen Zonguldak’tan aday yapılması dikkat çekici bulundu. CHP’ye destek veren Rahşan Ecevit’in Haberal’ın adaylığına nasıl bir tepki vereceği merak konusu.

Hastaneden kaçtı
Bülent Ecevit, 4 Mayıs 2002’de rahatsızlanarak, Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın başhekim olduğu Başkent Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Ecevit’e bağırsak iltihabı teşhisi konuldu. Bir gün sonra hastaneden çıkan Ecevit, konutunda dinlenmeye çekildi. Ancak, iki gün sonra evde kaburgasının kırıldığı açıklandı. 17 Mayıs 2002’de yeniden aynı hastaneye giden Ecevit, hastanede kaldığı 11 günde daha da kötüleşmişti. Rahşan Ecevit’in isteği ile apar topar hastaneden çıkarılıp eve götürülen Ecevit daha sonra iyileşerek görevine devam etmişti.

Ecevit’in Başkent Hastanesi’nden adeta kaçmasının sırrı dönemin DSP Grup Başkanvekili Emrehan Halıcı’nın açıklamalarıyla ortaya çıkmıştı.

Hüsamettin Özkan ve hastaneyi suçlayan Halıcı, “Çürük raporu verilecek ve Başbakanlıktan düşürülecekti” demişti.

Yanlış tedavi uygulanmış
Savcılık Ergenekon kapsamında tutuklanan Haberal’ın başhekimi olduğu Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde “Ecevit’e yanlış tedavi uygulayarak görevini yapamaz hale getirme” iddialarını mercek altına aldı. Mahkeme heyetinin kararı ile Ecevit’in o tarihte kaldığı hastanedeki tetkik ve tedavi kayıtları istendi. Hastaneden Adli Tıp Kurumu’na gönderilen raporlar uzmanlar tarafından incelendi. Adli Tıp Kurumu oyçokluğuyla “yetersiz tedavi uygulandığı” kararı verdi. Ecevit’in koruma müdürlüğünü yapan eski milletvekili Recai Birgün 29 Nisan 2009’da Ergenekon savcılarına verdiği ifadesinde Ecevit’in Başkent Üniversitesi’nin hastanesinde gördüğü tedavinin ardından, endoskopi yapıldığı için konuşamayacak halde olmasına rağmen Haberal tarafından basın açıklaması yapmaya zorlandığını öne sürmüştü.

Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0