Doğan Tarkan: 'Komünistler burjuvazinin çizdiği sınırları tanımaz...'

21 Aralık 2010 00:28  

 

Doğan Tarkan: 'Komünistler burjuvazinin çizdiği sınırları tanımaz...'

Tarihi TKP'nin Genel Sekrteri ve Taraf Gazetesi yazarı Nabi Yağcı'ya yönelik, sonradan "komünist" adını alan partinin üyelerince Bodrum'da yapılan "milliyetçi" saldırıya tepkiler yoğunlaşıyor. Tarihi TKP üyelerinin kınama açıklamasının ardından, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) Genel Başkanı Doğan Tarkan da bir açıklama yaparak saldırıyı protesto etti.

"Bu ülkede, düzene, rejime, devlete, olumsuz giden her şeye muhalefet edenler ve tabii en başta komünistler ve sosyalistler, egemen sınıf, onun devleti ve bu düzeni savunan sağcılar tarafından her zaman 'vatan hainliği' ile suçlana gelmişlerdir. Oysa, işçilerin vatanı yoktur. İşçi sınıfının kurtuluşu için mücadele eden komünistlerin de elbette vatanı yoktur. Komünistler, tüm dünyada işçilerin ve ezilenlerin birliğini savunur, burjuvazinin çizdiği sınırları tanımaz" diyen DSİP Genel Başkanı Tarkan'ın açıklaması şöyle:

"5 Temmuz'da Yetmez ama Evet panelinde üzerine bir ÖDP üyesi tarafından boya atılan panelistlerden biri de saygın bir komünist olan Nabi Yağcı idi.

Son zamanlarda tırmandırılan rejim muhaliflerine dönük hedef gösterme ve itibarsızlaştırma kampanyasını gerçekleştirenlerin zihniyeti Bodrum'daki son saldırıyla da iyice açığa çıkmıştır.

"TKP" üyesi olduklarını açıklayan saldırganlar, eylemlerini tarihi TKP'nin son Genel Sekreteri Nabi Yağcı "vatan haini olduğu için" yaptıklarını açıklamışlardır.

Bu ülkede, düzene, rejime, devlete, olumsuz giden her şeye muhalefet edenler ve tabii en başta komünistler ve sosyalistler, egemen sınıf, onun devleti ve bu düzeni savunan sağcılar tarafından her zaman 'vatan hainliği' ile suçlana gelmişlerdir.

Oysa, işçilerin vatanı yoktur. İşçi sınıfının kurtuluşu için mücadele eden komünistlerin de elbette vatanı yoktur. Komünistler, tüm dünyada işçilerin ve ezilenlerin birliğini savunur, burjuvazinin çizdiği sınırları tanımaz.

Sivil, demokratik, özgürlükçü bir anayasa halkın çoğunluğunun isteğidir ve hiçbir saldırı 12 Eylül anayasasının çöpe atılmasını engelleyemez.

Nabi Yağcı'ya yapılan saldırıyı kınıyoruz.

Emekten, demokrasiden, özgürlüklerden yana olan herkesi Nabi Yağcı'ya dönük bu saldırıyı, ulusalcı zihniyet taşıyıcıları tarafından tırmandırılan ifade ve düşünce özgürlüğünü yok etmeye dönük sistemli saldırıları kınamaya çağırıyoruz."


FOTOĞRAF: Nabi Yağcı

Sesonline.net


 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0