Dilenciler vatandaşı canından bezdirdi

04 Ağustos 2009 14:12  

 

Dilenciler vatandaşı canından bezdirdi

İzmir'in Konak ilçesinde sayıları her geçen gün artan dilenciler, ilçenin en önemli sorunları arasına girdi.

Her sokak başında, kaldırım köşelerinde oturarak veya dükkanları dolaşarak dilenen kadın ve çocukların bir türlü engellenememesi, sorunun günden güne büyümesine neden oluyor. Anneleri ile birlikte dilenen çocuklarının kaldırım üzerinde yatmaları ve yalnız başlarına dilenen çocukların görüntüsü ilçede dilenciliğin boyutlarını gözler önüne seriyor. Dilenciliğin bir meslek haline getirildiğini ve gerçek fakirlerin ortaya çıkmadığını söyleyen vatandaşlar, bu işin sadece belediye ile değil emniyet teşkilatının da ortak bir çalışması ile halledilebileceğini belirtti.

Çevre illerden ilçeye akın eden dilencilerin önlenmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, sorunun bir an önce çözülmesini ve dilencilerin durdurulmasını istediklerini belirtti. Emniyet ve belediyenin ortaklaşa ciddi bir çalışma başlatması gerektiğini belirten çok sayıda vatandaş, halkın duygularını ve dini değerleri istismar eden bu kişilere karşı önlem alınması gerektiğini kaydetti.

Belediye yetkilileri ise sürekli olarak dilencileri toplayıp şehir dışına çıkarmalarına rağmen soruna çözüm bulamadıklarını belirterek, "Biz toplayıp şehir dışına çıkarıyoruz, arkamızdan tekrar şehre geliyorlar. Vatandaşların bu insanlara para vermemeleri gerekir'' şeklinde konuştu.

stargazete.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0