Dikili'de Heykellere Saldırı (Netbul.com)

19 Ocak 2007 18:08  

 

Dikili'de Heykellere Saldırı (Netbul.com)

İzmir Dikili'de 1-31 Temmuz 2006 tarihleri arasında düzenlenen 1. Granit Taş Heykel Sempozyumu'na katılan yabancı heykeltıraşlar tarafından yapılarak, ilçeye armağan edilen heykellerin tahrip edilmesine çalışıldığı bildirildi.

1. Granit Taş Heykel Sempozyumu etkinlikleri çerçevesinde İspanyol Felipe Ferrer Guita, Meksikalı İrma Ortega Perez, İtalyan Luca Zupelli, İngiliz Michael Dan Archer gibi bilinen heykeltıraşların yaparak, Dikili'ye hediye ettikleri 10 heykel, çeşitli parklara yerleştirildi.

Bu heykellerin 8'inin kimliği henüz belirlenemeyen bazı kişiler tarafından kırmızı boya ile boyandığı, bazılarının da taşlarla tahrip edilmeye çalışıldığı görüldü.

Dikili Belediyesi Kültür Müdürü Behzat Kocavardar, Hacettepe Üniversitesi tarafından dünya eserleri literatürüne kaydedilen ve uluslararası bir değeri bulunan bu heykellere yapılan saldırıları kınadıklarını belirtti.

Kocavardar, ''Saldırıya uğrayan heykeller, granit taştan oyularak yapıldığı için üzerindeki boyaları temizlemek çok zor, hemen hemen imkansız. Son zamanlarda heykellere yapılan saldırılarda artışa bir anlam veremiyoruz'' dedi.

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0