Dicle Koğacıoğlu Makale Ödülü Yarışması Düzenleniyor

13 Mayıs 2010 16:19  

 

Dicle Koğacıoğlu Makale Ödülü Yarışması Düzenleniyor

Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Dekanlığı ile Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu'nun bu yıl ilk kez vereceği makale ödülü yarışması, tüm sosyal bilim ve beşeri bilimler lisansüstü öğrencilerine açık.

Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi, geçtiğimiz Ekim ayında yaşamını yitiren akademisyen ve aktivist Dicle Koğacıoğlu anısına her yıl tekrarlanacak bir makale ödülü yarışması başlatıyor.

Üniversitenin Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu tarafından düzenlenen yarışmanın amacı, Türkiye toplumu ve kültürü üzerine toplumsal cinsiyet odaklı araştırmaları desteklemek ve genç araştırmacıları teşvik etmek.

Tüm sosyal bilim ve beşeri bilimler lisansüstü öğrencilerine açık olan yarışmaya katılan makaleler, üniversiteler arası bir seçici kurul tarafından anonim olarak değerlendirilecek.

Dicle Koğacıoğlu Makale Ödülü, 2010 yılı için birinciye 1000, ikinciye 750, üçüncüye 500 TL olarak belirlendi. Sınırlı sayıda yarışma katılımcısı çalışmalarını sunmak üzere bir günlük bir konferansa davet edilecek, ödüller bu konferans sonunda duyurulacak.

Başvuru koşulları

Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanlığı, yarışmanın başvuru koşullarını şöyle açıkladı:

•Yarışmaya katılacak makaleler daha önce yayımlanmamış, yeni ve özgün olmalıdır.
•Makaleler, başlık, dipnotlar ve referanslar dahil 6000 kelimeyi aşmamalı, dipnotlar
sayfa altına değil makale sonuna eklenmeli, makalenin dili Türkçe olmalıdır.

•Makaleyle birlikte 500 kelimelik bir özet ve başvuru sahibinin özgeçmişi
sunulmalıdır.

•Başvuru sahibinin adı, soyadı, kurumu, yazışma ve e-posta adresiyle diğer iletişim
bilgileri açıkça belirtilmelidir.

•Makale, özet, özgeçmiş ve iletişim bilgileri Word dosyası olarak kogaciogluodulu@sabanciuniv.edu adresine iletilmelidir.

•Son başvuru tarihi 30 Ağustos 2010'dur.

Dicle Koğacıoğlu kimdir?

1972'de İzmir'de doğdu. Boğaziçi Üniversitesi sosyoloji bölümünün ardından New York Eyalet Üniversitesi'nde sosyoloji ve kadın çalışmaları bölümlerinde araştırma görevlisi olarak çalıştı.

1997'de "Anayasa Hukuku ve İslam Orta Doğu'da Siyasal Kurumların Moderasyonu" projesinde araştırma görevlisi; İnsan Hakları İzleme Örgütü'nde (HRW) "Türkiye'de Düşünce Özgürlüğü " projesinde danışman ve çevirmen olarak yer aldı.

1999'da Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Kadının İnsan Hakları Vakfı'nın İzmit Doğukışla Rehabilitasyon Merkezi travma bölümü projesinin danışmanlığını yaptı. "Müslüman Dünyada Kadın ve Cinsellik" kitabında editör yardımcılığı yaptı.

2002'de ABD'deki Columbia Üniversitesi'nde doktorasını yaptı. Çalışmalarını 2005'ten ölümüne kadar Sabancı Üniversitesi Kültürel Çalışmalar bölümünde sürdürdü.

Amargi ve Birbirimize Sahip Çıkıyoruz'de aktivisti olan Koğacıoğlu'nun çeşitli dergilerde ve kitaplarda çok sayıda makalesi yayınlandı.

Koğacıoğlu Ekim 2009'da yaşamını yitirdi.


Bianet
03.05.2010

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0