Devrimciydim Bugün Neden Liberalim

19 Nisan 2010 13:28  

 

Devrimciydim Bugün Neden Liberalim

Aynı zamanda BUKÖYDER Batı Urla Köyleri Çevre Koruma, Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı olan Nihat Üstün'ün "Devrimciydim Bugün Neden Liberalim" kitabı Nisan'da raflarda yerini aldı

Devrimciydim Bugün Neden Liberalim : Özgürlük Felsefesi, Aydınlanma ve Günümüz Siyaseti

Devletçi, baskıcı, toplumcu, bireyi küçük gören kolektivist düşünceler hâlâ dünyamızda çoğunlukla iktidardayken Sepya Kitaplar'ın yeni yazarı Nihat Üstün, tarihsel süreçte özgürlük felsefesinin gelişimini, bireyin önemini ve liberalizmi anlatmaya çalışıyor.

Günümüzde dünyanın çok büyük bir alanında genel bir muhalefet çizgisi olan liberalizme göre en temel varlık bireydir. Birey diğer tüm toplumsal kategorilerden (sınıf, halk) daha gerçektir.

Bu kitap, yaşadığınız dünyada karşılaşılan sorunlara boyun eğmekle beklentilerden yola çıkarak binlerce yıllık deneyimi silip baştan başlamak konusunda, Antik Yunan dan beri süren tartışmaların günümüz modernini nasıl etkilediğini anlatır.

"Olmakta olan (pratik) ne ölçüde yeterlidir?" ya da "Olması gereken (teori) ile ilgili görüşlerimiz hayata ne ölçüde uyar?" tartışması, geçmiş dönemde devrimci olmak ile günümüzdeki algı üzerinde etkili olmuş fikirlerin karşılaştırılması, demokrasi ve özgürlük düşüncesinin tarihsel sürecinin araştırılması bu kitabın konuları arasındadır.


***

BUKÖYDER


 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0