DERSİM YANIYOR! YAKILIYOR!.. NERDESİNİZ?

31 Ağustos 2010 16:18  

 

DERSİM YANIYOR! YAKILIYOR!.. NERDESİNİZ?

Dersim’ in yaşam yolları, Dersim’in nefes aldığı bölgeler, suyun beslendiği yamaçlar yakılıyor. Dersim ateş içinde. Dersim yanıyor.

Dersim’de operasyonların artması ile birlikte her yerde ateş var. Son haftalarda çıkarılan orman yangınları Dersim'in ünlü meşe ormanlarını yok ediyor...

Nerdesiniz?..

Nazımiye - Bingöl sınırındaki ormanlık alanlar, yaklaşık 10 gün boyunca yanmış ve onlarca hektar meşelik alan kül olmuştu. Dersim’in coğrafyasında kuşlar kayboluyor. Keklikler ve insanlar terke zorlanıyor.

Ovacık İlçesi'nde Çambulak mevkiinde başlatılan operasyon devam ederken, bölgenin sürekli bombalandığı yakılan ormanların da rüzgarın etkisiyle yanmaya devam ettiği gözlenmekte.

Hozat ve Çemişgezek ilçeleri arasında bulunan Aliboğazı'nda bombardımanın sürdüğü öğrenilirken, bunun sonucunda da ormanlık alanların büyük bir kısmının yandığını bilmekteyiz.Kontrol altına alındığı bilgisi gelmesine rağmen yangınların yer yer devam ettiğini öğrenmiş bulunmaktayız...

Orman yangınları operasyonlar nedeniyle çıkıyor. Çatışmazlık sürecinde olmamamıza rağmen halen bombalamalar, operasyonlar ve orman yakmaları gerçekleşiyor. Bu demektir ki devlet bu coğrafyayı yok etmeye çalışıyor. Ağaç yoksa su yok!.. Kuşlar yoksa insan yok!.. Evler darmadağın, yuvalar ve aileler. Çocuklar ve Munzur kayıp!.. Böyle bir coğrafyayla baş başa kalmamız isteniyor.

“Halk; bu yangınlar, karakollar, operasyonlar nedeniyle kendi meralarında dahi özgürce dolaşamıyor. Bölgenin en temel geçim kaynağı hayvancılık ama insanlar yangın, mayın, polis ve asker korkusu nedeniyle bu alanlarda dolaşıp, hayvancılık yapamıyor. Gittikçe yoksullaşıyor. Artık bu doğa katliamının sorumluları bir an önce bu vahşete son vermelidir. Gerek Kürt meselesinin çözümü adı altında yapılan yeni karakollar, gerekse bilinçli olarak ateşe verilerek tahrip edilen ormanlık alanlarımıza yönelik gerçekleştirilen yangınlar ile bir sonuca ulaşılamayacağının artık farkına varılması gerekiyor.”

Munzur, Pülümür, Dersim hepimiz sizi insafa, hakka, adalete davet ediyoruz…

NERDESİNİZ?..

Ey her gün ağaç dikenler, sahte çevreciler gözlerinizi açın kulaklarınızı tıkamayın. Siz de unutmayın. Ormanların doğal yaşamın en güzel ve önemli parçası olduğu evimizde devletin bilinçli bir insansızlaştırma politikası yürüttüğünü biliniz. Dersimde yanan her ağacın sizlere yüklediği bir yük var.

VİCDANINIZA SESLENİYORUZ!!!..

DERSİM YANIYOR! YAKILIYOR!..

NERDESİNİZ?

Yangını söndürmeye gelmiyorsunuz!

Yerinizi belli edin!..

Bilelim kimden yanasınız?..

NERDESİNİZ?..


TUDEF MUNZUR KORUMA KURULU


 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0