Ders kitaplarındaki insan hakları sempozyumu yapılıyor

20 Kasım 2008 07:22  

 

Ders kitaplarındaki insan hakları sempozyumu yapılıyor

Dünyadan ve Türkiye’den insan hakları eğitimi konusunda söz sahibi birçok akademisyen, eğitimci ve araştırmacının konuşmacı olarak katılacağı sempozyum etkinlikleri, eğitim ve insan hakları alanında çalışan kişi, kurum ve akademisyenlere açık olacak.



İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü BS2 Salonu’nda gerçekleştirilecek sempozyumla, dünyanın çeşitli yerlerinde ders kitapları ve insan hakları alanında yürütülen çalışmaların ve kazanılan deneyimlerin paylaşılması, bu alanda Türkiye’de elde edilen bilgi ve deneyimlerin aktarılması, DKİH II projesinin sonuçlarının duyurulması ve proje bitiminde yayımlanacak “Tavsiyeler Raporu” için öneriler geliştirilmesi amaçlanıyor.



139 DERS KİTABI ÇÖZÜMLENDİ



İlki 2002–2004 yılları arasında Tarih Vakfı tarafından yürütülen “Ders Kitaplarında İnsan Hakları” projesinin devamı niteliğindeki DKİH II projesinin bugüne kadar çeşitli aşamaları tamamlandı. Son yıllarda müfredatta yapılan değişikliklere göre yenilenmiş 139 ilk ve orta öğretim ders kitabının insan hakları ilkeleri açısından niteliksel bir çözümlemesi gerçekleştirildi. Bu çalışmanın sonuçlarını değerlendiren 13 makaleden oluşan kitap, Türkçe ve İngilizce olarak basıma hazırlanıyor. Önümüzdeki aylarda İstanbul ve Ankara’da, eğitimcilerin, karar alıcıların, kamuoyunun, ilgili sivil toplum kuruluşlarının ve basının davet edileceği ve ders kitapları ile eğitim programlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmaların insan hakları, barış ve demokrasi kültürü çerçevesinde tartışılacağı bir dizi toplantı düzenlenecek.



Sempozyum ve kayıt için, İsaf Yeğin’den (Tel: 0212 522 02 02/41, e-posta: iyegin@tarihvakfi.org.tr) ayrıntılı bilgi alınabiliyor.



Sesonline.net

20.11.2008

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0