Demirören yaktı

31 Mayıs 2012 09:18  

 

Demirören yaktı

UEFA mali disiplinsizlik nedeniyle Beşiktaş’ı, bir yıl kupalardan men etti

Gülengül Altınsay

UEFA, Beşiktaş Kulübü’nü Avrupa Kupaları’ndan bir yıl men etti.

Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş Başkanı Fikret Orman UEFA Merkezi’ne giderek savunma vermişti. Bu savunma sonrasında UEFA Disiplin Komitesi siyahbeyazlı kulübe 500.000 avro para cezası ve aynı durumun beş yıl içinde tekrarlanması durumunda iki yıl Avrupa kupalarından men edileceğini açıklamıştı.

Disiplin müfettişlerinin itirazı üzerine dün bir kez daha UEFA’da savunma veren Fikret Orman ve Beşiktaş’a kötü haber geldi. Disiplin Komitesi önceki kararın aksine Beşiktaş’ı Avrupa kupalarından bir yıl men etti. UEFA Tahkim Kurulu, Beşiktaş Kulübü’ne verilen 500 bin avroluk cezayı 200 bin avroya indirilirken, iki yıl men istemi ise Beşiktaş yönetiminin iyi savunması gerekçesiyle bir yıl olarak belirlendi.

Üzüntü verici

İsviçre’de UEFA’nın merkezinden döner dönmez basın toplantısı düzenleyen Fikret Orman, Avrupa kupalarına katılmaktan çok, kulübün prestijinin önemli olduğunu söyledi. Orman, “Bugüne kadar bu konularla muhatap olmamış kulübümüzün, bu konularla muhatap olması üzücü. Orada bulunmaktan ve bu konularla karşı karşıya kalmaktan üzüntülüyüm. Prestij açısından üzüntü verici’’ diye konuştu. Kulübün bundan sonra kendi bütçesiyle hareket edeceğini vurgulayan Orman, “Şirin gözükecek transfer yapmaktan çok her şeyden önemlisi kendi bütçesiyle borçlanabildiği kadar hareket etmeyi planlıyoruz’’ ifadelerini kullandı. Davadaki suçlamaları da anlatan Orman, “Beşiktaş’ın itilaflı olduğunu bildirmişiz. Ancak suçlamalar itilaflı dosya olmadığı, ödemelerin yerine getirilmediği yönünde. Bunun yanında ödemelerin yerine getirilmediği ve vergi konusu var. Ödemeleri, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) kararını bekleyip yaptığı ve bunu finansman modeli olarak kullandığı yönünde suçlamalar oldu’’ dedi. Kulübün şanlı tarihinde böyle şeylerin olmadığını dile getiren Orman, “En azından benim dönemimde bir daha böyle bir şey olmayacaktır” diye konuştu.

Fikret Orman, eski başkan Yıldırım Demirören ile bu konuda görüşüp görüşmeyeceği yönündeki soruyu “Demirören ile konuşacağım konu yok. Kulübüm hakkında karar almadan önce yönetici arkadaşlarımla konuşurum’’ dedi.

BEŞİKTAŞ CEZA ALDI, ÇÜNKÜ...

Beşiktaş Kulübü, Yıldırım Demirören’in kulüp başkanlığı yaptığı dönemde “Gerçeğe aykırı beyan düzenlemek” ve “vadesi gelmiş borçları ödememek” suçlarından ceza aldı.

Olması gereken oldu

UEFA Tahkim Kurulu aslında indirilmiş bir ceza verdi Beşiktaş’a. Yeni başkan Fikret Orman yönetiminin iyi niyetinden, samimiyetinden etkilenmişlerdi çünkü. Ne var ki UEFA’nın karşısında kim olursa olsun, kuralları uygulamak zorundalar. Verilen ceza belgelerdeki yanlış beyana ve geciktirilmiş borçlara verildi. Ve ne yazık ki Demirören yönetiminin şu veya bu şekilde yapmış olduğu hataların cezasını Beşiktaş Kulübü çekecek şimdi. CAS’a dava açılması durumunda farklı bir sonuç çıkar mı ondan da emin değilim. Sonuçta olması gereken oldu, bizi üzse de. Böylece Beşiktaş’a bir mali darbe daha... Çünkü bir yıl Avrupa’ya gidememek yeniden yapılanma sürecindeki Beşiktaş’ı çok olumsuz etkileyecek. Ama daha da kötüsü Beşiktaş Kulübü’nün isminin böyle bir tabloda yer alması hiç hoş olmadı.

Bu tabloya sebebiyet verenlerin Beşiktaş’ı böylesi bir duruma sokanların mutlaka yaptıklarının hesabını vermesi gerekir.

Taraftar yine “yeter Demirören yeter”dedi

Beşiktaş’ın cezası almasının ardından Yıldırım Demirören’e tepki yağdı.

» Elif: Yıldırım Demirören doğmuş.. Siz şu saatten sonra kürtajı yasaklasanız n’olur?
» ArzuTan: zaten babasi basimiza sarmadi mi:) al cocugum neyse parasi veriyim sirketi batiracagina futbolu batir diye!
» YaseminKaya: Demirören’den açıklama: Zararın neresinden dönersek kârdır. ‘Fenerbahçemiz’ bir şey olmadı ya gerisini boşver.
» ultAmuzur: Bu Demirören’i nerenin başına getirirsen orayı bitirir arkadaş.
» AlbertEinstein: Yıldırım Demirören diye yazılır, ‘Türk futbolu ve Beşiktaş’ın başına çorap ören’ diye okunur.
» Yunus Günçe: beşiktaşın avrupadan men edilmesinden doğan maddi kaybı demirörene olan borçtan düşeriz de;manevi kaybı naapalım?
» FerhatUludere: Bu yasak Demirören’in neden apar topar Beşiktaş Başkanlığı’ndan kaçtığını açık açık göstermiyor mu.
» ÖnderSeren: ‘Hesap ver Demirören’ diyorsunuz ama adam hesap yapmayı bilmiyor ki. Hesabı alınca bir kontrol edin.
» Gardenerson: Yıldırım Demirören gitti, kabus bitmedi!
» Halil Aka: Ya Yıldırım Demirören‘in babasıyla konuşulsa hani belki şirkette bi iş verir ne diyonuz? Bi umut işte!

Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0