Danışmana imar kıyağı

13 Temmuz 2010 13:47  

 

Danışmana imar kıyağı

EDP İzmir İl Başkanlığından yapılan açıklamada; "Başkan Danışmanı’na imar rantı sağlayacak plan değişikliği, kent suçu niteliğindedir, aynı zamanda kimin için ve hangi değerlere göre siyaset yapıldığını da göstermektedir." dendi.

EDP İzmir İl Başkanı Arif Ali Cangı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Basında yer alan haberlere göre; “Büyükşehir Belediye Başkanın Aziz Kocaoğlu'nun danışmanı Bilgin Erünal'ın paydaş olduğu arsanın Metropoliten Aktivite Merkezi’ne dönüştürülmesini sağlayacak imar plan değişikliği, Karabağlar Belediye Meclisi’nin onayının ardından, Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu tarafından da kabul edilmiş ve meclisin gündemine gelmiştir.

Toplum yararına politika, “özel çıkarlara karşı, genel yararın ve insanların ortak iyiliğinin gerçekleştirilmesi uğraşı” olmalıdır. Bunun tersi bir uğraşın, siyaseten ve etik olarak sorgulanması gerekmektedir.

Yapılan iş Büyükşehir Belediye Bakanı’nın Danışmanı’na rant sağlayacak bir iştir, siyaseten kimin için politika yapıldığının çok çarpıcı bir göstergesidir. Bu uygulamanın yaşandığı bir kentin yerel yönetiminde kamu yararına, kamu hizmeti sunmaya yönelik toplumcu bir yönetim anlayışının hakim olduğunu söyleme koca bir yalandır. Daha önce Karabağlar Belediye Meclisi tarafından reddedilen aynı konunun yeniden ısrarla gündeme getirilmesi, İzmirlilerle alay etmektir.

Ortada bir kent suçunun hazırlığı vardır, aynı zamanda talep eden ve talebi kabul eden politikacıların etik yönden de sorgulanmasını gerektiren bir durumdur.

Etik olmayan ve kişisel çıkara dayanan imar plan değişikliği Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından reddedilmelidir. Aksi halde bu kent suçuna meclis de ortak olmuş olacaktır.

Gelişmeleri yakından takip ediyoruz.


Arif Ali Cangı
EDP İzmir İl Başkanı


 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0