Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tel Rıfat'a operasyon sinyali: Harekatı hedefine ulaştıracağız

26 Mart 2018 16:18  

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tel Rıfat'a operasyon sinyali: Harekatı hedefine ulaştıracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Trabzon 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada Tel Rıfat'a operasyon sinyali vererek, "Bunların derdi terörle mücadele değil. Kararımızı verdik ve sahaya girdik. Kısa sürede Tel Rıfat'ı da kontrol altına alıp harekatı hedefine ulaştıracağız. Muhataplarımızdan Münbiç konusunda da bize verilen sözlerin yerine getirilmesini talep ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Trabzon 6. Olağan İl Kongresi'nde konuştu. Cumhurbaşkanı, geçtiğimiz günlerde Tel Rıfat halkının, 'Teröristlerden kurtarın. TSK buraya da girsin' çağrısına ilişkin yaptığı açıklamada bölgeye operasyon sinyali verdi. BBP kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm yıldönümüne ilişkin de mesaj veren Erdoğan, "Muhsin Yazıcıoğlu vatan ve millet aşığı bir dava adamıydı. Milliydi, yerliydi. Böyle bir insan hayatta olsaydı 15 Temmuz'da darbecilere karşı bizimle omuz omuza mücadele verirdi. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekatımızdaki başarımızdan bizim kadar o da aynı heyecanı duyardı. Yokluğunu hissettiğimiz rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu kardeşime bir kez daha Rabbimden rahmet niyaz ediyorum" dedi. 

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Trabzon'un tüm ilçelerindeki, mahallerindeki vatandaşlarıma selamlarımı iletiyorum. Trabzon bugün bambaşka.Dışarıda da salonun 3-4 katı kalabalık var. Trabzon'a 16 Nisan'da bize verdiği destek için en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. 

Biliyorsunuz önümüzde 2019 seçimleri var. Üç seçim yaşayacağız. Bu üç seçime de hazır olmamız lazım. Trabzon sadece Trabzon değil. Türkiye'de de Trabzonlu var, her yerde dağılmış. Hep birlikte bir çalışmayla seçimde sandıkları patlatacağız inşallah.

Trabzon, 2019'da Karadeniz gibi coşmazsa bizim kimseye diyecek bir sözümüz kalmaz. Bundan 9 yıl öncesinde Türkiye çok büyük bir acı yaşadı. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nu minnetle anıyoruz.

'YAZICIOĞLU YAŞASAYDI BİZİMLE OMUZ OMUZA OLURDU'

Bugün 25 Mart, 9 yıl önce bugün Türkiye çok büyük bir yürek acısı yaşadı. BBP kurucusu ve genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimizi bir kez daha rahmetle, hasretle yadediyorum.

Kendisi yaşasaydı eminim ki 15 Temmuz ve sınır ötesi operasyonlarımız başta olmak üzere, son yıllarda attığımız tüm adımlarla bizimle birlikte omuz omuza mücadele ederdi. Şu anda onun varisi olan arkadaşlarımız da bizimle beraber yürüyorlar. Sağolsunlar.

Muhsin Yazıcıoğlu vatan ve millet aşığı bir dava adamıydı. Milliydi, yerliydi. Böyle bir insan hayatta olsaydı 15 Temmuz'da darbecilere karşı bizimle omuz omuza mücadele verirdi. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekatımızdaki başarımızdan bizim kadar o da aynı heyecanı duyardı. Yokluğunu hissettiğimiz rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu kardeşime bir kez daha Rabbimden rahmet niyaz ediyorum.

'25 SAATİ 46 SAAT GİBİ YAŞAMAK ZORUNDAYIZ'

Yorulmaktan şikayet edemeyiz. Yorulmak yok. Durmak yok, yola devam. Günün 24 saatini 48 saat gibi yaşamak mecburiyetindeyiz ki milletimize verdiğimiz sözü tutabilelim.

Biz Ferhat'ız milletimi Şirin. Dağları deldik milletimizle birleştik. Bizim dağları nasıl deldiğimizi Trabzon çok iyi bilir.

"İşini yapamayan Bürokrat istifa etsini çeksin gitsin"
Samsun'dan Sarp'a aradaki tüm tüneller Karadeniz'in dili. Onlar konuşuyor zaten. Bizim anlatmamıza gerek yok.

Son zamanlarda bürokrasinin ağır işlediğine dair şikayetler gelmeye başladı. Buradan açıkça ilan ediyorum; görevini layıkıyla yapamayan hiç bir bürokrat bulunduğu makamı boşuna işgal etmesin. İstifasını versin çeksin gitsin.

Tekeden bile süt çıkartırız elhamdülillah. Bizi kötü komşularımız mal sahibi yaptı. Eğer bunlar olmasaydı Afrin'de bu başarıyı yakalayamazdık. Şimdi Afrin'de de durmak yok yola devam.

3 BİN 747 TERÖRİST ETKİSİZ

Buraya girerken son durum nedir bir öğreneyim dedim. Bugün itibariyle etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 747.

Son 15 yılda çok büyük işler yaptık. İnşallah 2019'da da yeni dönemi hayata geçirecek, Türkiye'yi şahlandıracağız.
Trabzon'a çok büyük yatırımlar yaptık. Şimdi Trabzon'a bir devlet üniversitesi daha kuruyoruz. Akçabat'ta kurulacak bu üniversite ile Trabzon yüksek öğretimde yepyeni bir boyut kazanmış olacak.

Avni Aker Stadı yerine yepyeni bir şehir parkı ve hem takımın hem şehrin geçmişini sergileyebileceğimiz bir müzeyi orada kurmuş olacağız.

Trabzon'a spordan sağlığa her alanda çok büyük yatırımlar yaptık. Şimdi sıra 900 yatak kapasiteli yeni bir şehir hastanesinde. 
Yatırım bedeli 4 katrilyon olan 22 yol projesinin yapımı devam ediyor.

Sahil yolundan stadımız kadar olan yol sıkıntısını da önümüzdeki yıla kadar nihayete erdirmeyi planlıyoruz.

Zigana Tüneli de Trabzon'un geleceğine damga vuracak projelerden biridir. Bunu da inşallah önümüzdeki yıl bitiriyoruz. Erzincan-Trabzon arasındaki yeni demir yolu da şehrin cazibesini artıracak bir proje. Sizin bu arzunuz isteğiniz olduğu sürece cephedeki Mehmetçik'i kimse tutabilir mi? Tutamaz. Karşısına çıkanı gömer. Ve gömdü de. Nerede düşman bulduysak gömdük. İçeride de, dışarıda da...

Bay Kemal, başka yerlerde geziyor. Biz arazide geziyoruz. Farkımız bu.

Türkiye'nin ilk yeşil endüstri bölgesini Trabzon'da kuruyoruz. özel sektöre bu alanda cazip fırsatlar sunacağız.

(Reis bizi Münbiç'e götür, Afrin'den bir şey anlamadık- pankartı üzerine) İnşallah sizi götürmeye gerek kalmadan çözeceğiz.

Bu ülkeyi bölmek için kullanmadık araç bırakmadılar. Suriye'de hayatta kalma mücadelesi veren Türkmen kardeşlerimize yardım için gönderdiğimiz TIR'ların görüntüsü ile bizi köşeye sıkıştırmaya çalıştılar. bunu yapanlar 5 bin TIR ve 2 bin kargo uçağı dolusu mühimmatı teröristlere teslim ettiler.

Baktık ki bunların derdi terörle mücadele değil, kararımızı verdik sahaya girdik.

İlk olarak Fırat Kalkanı ile adımı attık, Zeytin Dalı ile Akdeniz'e terör koridoruna darbeyi vurduk. Tel Rıfat ile buna devam edeceğiz.

Muhataplarımızdan Münbiç için verilen sözleri tutmalarını talep ediyoruz.

TEL RIFAT'A OPERASYON SİNYALİ

Bunların derdi terörle mücadele değil. Kararımızı verdik ve sahaya girdik. Kısa sürede Tel Rıfat'ı da kontrol altına alıp harekatı hedefine ulaştıracağız. Muhataplarımızdan Münbiç konusunda da bize verilen sözlerin yerine getirilmesini talep ediyoruz. ABD'nin bir an önce Münbiç'in denetimini terör örgütlerinden alması gerek. Terör örgütü Münbiç'ten çıkarılmazsa, biz bölge halkı ile bunu yapmak zorunda kalırız. 

Biz müttefiklerimize silah doğrultmayız ama gördüğümüz her teröristi affetmez indiririz. Aynı şey Kuzey Irak için de geçerli. Eğer terör örgütünden temizlenmezse operasyon bizim için kaçınılmazdır. Teröristlerin cirit attığı yerde egemenlik lafı etmek boş iştir. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Ama bize tehdit oluşturan teröristleri halleder geçeriz. Sınırlarımız boyunca yığılan terör örgütünün üzerine sonuna kadar gideceğiz."

KONGRE ÖNCESİ VATANDAŞLARA SESLENDİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon 6. olağan il kongresi öncesi vatandaşlara seslendi. Erdoğan, "Afrin ile yetinmeyeceğiz dedik. PKK'lılar Sincar'a kaçtı oraya da gideceğiz. Bizim derdimiz teröristler" diye konuştu. "Bizim derdimiz teröristler, biz bir işgal devleti değiliz" diyen Erdoğan yarın Bulgaristan'ın Varna kentinde düzenlenecek Türkiye-AB zirvesi öncesi, "Batılı bize akıl vermeye çalışıyor, o aklı kendinize saklayın. Hepsinin video kayıtları var. Yarın zaten Varna'da bir araya geleceğiz, hazırlıkları yaptım, kendilerine göstereceğim" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

15 sene önce yola AK Parti olarak çıktığımızda Türkiye neydi ne oldu? Karadeniz sahil yolunu tamamladık. Dağları deldik Ferhat Şirin'e ulaştı. Çünkü biz milletimize sevdalıyız. Milletimizi muasır mediyetler seviyesinin üstüne çıkartacağız. İktidara geldiğimizde milli gelir 3400 dolardı şimdi 11 bin doların üstüne çıktık. İnşallah uçağımızı da yapacağız.

Bizim bu ülkede yapacağımız çok iş var. Milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız. Bu batılılar niye kıskanıyor? İşte bundan. Artık İHA'mızı yapıyor muyuz? Bir de Sürmenelisi yapıyor bunu. Afrin'de silahlı İHA'mızı gördünüz, biz yaptık. Onlar koordinatları veriyor, F-16'lar da teröristleri oraya gömüyor. Buraya gelirken sordum, ne kadar oldu dedim, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3747. Devam. İnlerine gireceğiz dedim.

Afrin ile bu iş bitmeyecek dedik. PKK'lılar Sincar'a doğru gittiler, Sincar'a da gireceğiz dedim. Oraya da operasyonlar başladı. İçeride mücadele, dışarıda da mücadele. Bizim derdimiz teröristler, biz bir işgal devleti değiliz. Onun batıda örnekleri var. Bunu Afrikalı dostlarımız çok iyi bilir. Bizim tarihimizde adalet var. Mazlumların yanında yer almak var. Zalimlerle beraber olmak yok. O mazlumların yanındayız.

"VARNA'DA KENDİLERİNE GÖSTERECEĞİM"

Batılı bize akıl vermeye çalışıyor, o aklı kendinize saklayın. Hepsinin video kayıtları var. Yarın zaten Varna'da bir araya geleceğiz, hazırlıkları yaptım, kendilerine göstereceğim. Dimdik ayakta duracağız, taviz vermeyeceğiz. Mazlumun ahı yerde kalmayacak.

karar.com

25.03.2018

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0