Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gönüller arasına sınır çizilmez

01 Mayıs 2018 03:41  

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gönüller arasına sınır çizilmez

Özbekistan Parlamentosu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Ata yurdumuz gözbebeğimiz Özbekistan'a yaptığım bu devlet ziyareti vesilesiyle siz değerli kardeşlerime hitap etmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Gönüller arasına sınır çizilmez'' ifadelerini kullandı.

Özbekistan'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Parlamentosu'na hitap etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Ata yurdumuz gözbebeğimiz Özbekistan'a yaptığım bu devlet ziyareti vesilesiyle siz değerli kardeşlerime hitap etmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Asya'nın kalbinde Doğu ile Batı'nın güney ile kuzeyin buluştuğu Özbekistan'a kendimizi evimizde hatta evimize dönmüş hissediyoruz. Gönüller arasına sınır çizilmez. Kalpleri yürekleri bir olanlar için mesafelerin hiçbir anlamı yoktur. Bizim inancımızda kardeşlik en kıymetli hazinedir. Özbekistan'ın bağımsızlığını yeniden kazanması Özbek kardeşlerimiz kadar Türk milleti için de büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Bugün biz aslında 25 anlaşmayı imzaladık.

Yer altı yer üstü zenginlikleriyle Özbekistan bereketli topraklar. Buralardan her şey çıkar. Yeter ki azmedelim. Özbekistan'ın bu yeniden yükseliş döneminde Türkiye her türlü desteği vermeye hazırdır. Mirziyoyev (Özbekistan Cumhurbaşkanı) kardeşime Türk vatandaşlarına vize muafiyeti sağladığı için bir kez daha teşekkür ediyorum.''

ntv.com.tr

30.04.2018

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0