Çocuklar İçin Adalet Çağrıcıları: Yargılanan çocuklar serbest bırakılsın!

25 Haziran 2009 00:01  

 

Çocuklar İçin Adalet Çağrıcıları: Yargılanan çocuklar serbest bırakılsın!

İZMİR (Demokrat Radyo)- Çocuklar İçin Adalet Çağrıcıları, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında yargılanan çocukların derhal serbest bırakılmasını isteyerek, bugün İzmir 8 ve 10 Ağır Ceza Mahkemeleri'nde yargılanan 3 çocuğun ailesine destek sundu. 

İzmir Bayraklı Adliyesi önünde bir araya gelen Çocuklar İçin Adalet Çağrıcıları, 5 buçuk aydır tutuklu bulunan 16 yaşındaki M.T ve içeride oldukları süre içinde 18 yaşını doldurdukları için Kırıklar F Tipi Cezaevi'ne nakledilen V.T ile Y.T adlı çocukların TMK kapsamında yargılanmasını protesto etti. 

Basın açıklamasını okuyan Dr. Levent Tokuçoğlu, Türkiye'nin birçok ilinde Terörle Mücadele Kanunu kapsamında çocukların yargılandığını, yaşlarından daha fazla cezalara çarptırıldığını anımsattı ve "Bu çocuklar mahkemenin inisiyatifine göre, en az 11 seneden, 23 seneye, hatta 34 seneye kadar ceza alabilirler. Bu kişilerin çocuk olduğu unutuluyor ve yetişkin kişilere yapılan muamele reva görülüyor" dedi.

Türkiye'de binlerce TMK mağduru çocuğun olduğunu ifade eden Tokuçoğlu, "Türkiye, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni 19 yıl önce imzaladı. Ama yeni TMK ile bunu yok sayıyor. Üstelik bu durum Anayasa'nın 90. maddesine göre de suç" şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından İzmir 8 ve 10 Ağır Ceza Mahkemelerinde 'örgüt propagandası yapmak ve örgüte yardım etmek' iddialarıyla yargılanan M.T., V.T. ve Y.T.'nin görülen duruşması toplu halde takip edilmek üzere duruşma salonuna girildi. 

Demokrat Radyo Haberi -
24 Haziran 2009 / Çarsamba

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0