Çocuk Bayramı: Polis silahının dipçiğiyle vura vura çocuğu komalık etti

23 Nisan 2009 22:50  

 

Çocuk Bayramı: Polis silahının dipçiğiyle vura vura çocuğu komalık etti

DTP’ye yönelik yapılan operasyonları ve tutuklamaların protesto edildiği Hakkari’de olaylar çıktı. Olaylar sırasında 14 yaşındaki Seyfi Turan başından yaralandı. Uzaktan çekilen görüntülerde bir polisin yakaladığı çocuğa elindeki silahla sürekli vurduğu görüldü. Yaralanan çocuk, vatandaşlar tarafından hastaneye götürüldü. Çocuğun durumu ağır. 

Saat 14.00 sıralarında Bağlar Mahallesi’nde yola barikat kurarak lastik yakıp, trafiğe kapatan yaklaşık 50 kişiden oluşan 2 gruba, polis müdahale etti. Çevik Kuvvet ekipleri gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak grubu dağıtmaya çalıştı. Göstericiler de zırhlı araçlara ve polise taş atarak karşılık verdi.
Olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisinin sevk edilmesi üzerine, göstericiler ara sokaklara dağılarak eylemlerini sürdürdü. Polis grupların dağılması için zaman zaman havaya uyarı ateş açarken, göstericilere de müdahalede bulundu.
Bu sırada 14 yaşlarındaki bir gösterici, başından yaralandı. Göstericiler yaralı olan arkadaşlarını bir süre taşıdıktan sonra olay yerine gelen ambulansa bindirerek, Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Olayların mahalle arasında çıkması yüzünden vatandaşlar da zor anlar yaşadı. Bazı evler biber gazı bombalarının çıkardığı duman içinde kaldı. Ara sokaklara dağılan göstericiler, uzun süre zırhlı araçlarla takip edildi.
Bu arada, göstericilerin yol ortasına kurdukları barikatlar zırhlı araçlar tarafından temizlendi. Olayların yer yer devam ettiği Hakkari’de polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Bağlar Mahallesi’ne çok sayada zırhlı araç ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi.

YARALI GENCİN SAĞLIK DURUMU CİDDİ

Olaylar sırasında yaralanan 3 kişiden, başından aldığı darbeyle kanlar içinde kalan 14 yaşındaki Seyfi Turan'ın durumu ciddiyetini koruyor. Dünden bu yana devam eden gösterilere bugün öğlen saatlerinde Özel Harekat polislerinin müdahalesi sırasında başından darbe alarak yere yıkılan Seyfi Turan, arkadaşları tarafından götürüldüğü Hakkari Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalenin ardından Van'a sevk edildi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren Seyfi Turan'ın durumunun ağır olduğu belirtildi.

Hakkari Valisi Muammer Türker, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çoşkusunun yaşandığı bir günde kentin Bağlar Mahallesi’nde çıkan olayların kendilerini üzdüğünü söyledi. Vali Türker, olaylarda 1 kişinin kafasından yaralandığını, 1 kişinin gazdan etkilendiğini, 1 kişinin de polisten kaçarken suya düşerek yaralandığını belirtti. (dha/Radikal)

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0