CHP'deki bölünme üstüne NUHUNGEMİSİ yorumu

04 Kasım 2010 00:21  

 

CHP'deki bölünme üstüne NUHUNGEMİSİ yorumu

CHP; kemal kılıçdaroğlu ve önder sav arasında 2'ye bölünmüş partidir.

hangisi baskın çıkarsa çıksın artık barajı aşması zor. sav hakim olursa %7, kılıçdaroğlu hakim olursa %8-9 alırlar. kılıçdaroğlu türkiye gerçeğini doğru okursa belki barajı aşar.

doğru okumak için ne yapmalıdır?

kürtlerin hakları konusunda net ve demokrat bir tavır geliştirmeli;
alevilerin hakları ve eşitlikleri konusunda net bir tavır belirlemeli;
başörtülülerin üniversitedeki eğitim haklarını amasız fakatsız savunmalıdır;
ermenilerin, rumların gaspedilmiş haklarının geri verilmesi için akp'nin ensesinde boza pişirmeli;
ab yolundaki duraklamaların hesabını sormalıdır;
hükümetin iyi yaptıklarına açıkça iyi diyebilen bir siyaset dili geliştirmelidir, aksi durumda eleştirilerinin de hedefine varması olanaksızdır.

bunları ve daha bir kaç noktayı doğru yapmayan bir chp'de, kim gitsin, kim gelsin hiç bir anlamı olmayacaktır.

mustafa sarıgül, kılıçdaroğlu seçildiği için partileşmeyi durdurmuştu, sanırım yarın itibariyle çalışmaya yeniden başlar.

sol kesimin seçimlerde artık ne yapması gerektiği de belli olmuş oldu böylece: bdp, edp, dsip ortak bir planlama altında bağımsız olarak seçimlere girip 40-50 milletvekili çıkarabilirler. bu cepheye müslüman solcu has parti de eklenirse sayı daha da artabilir.

"hayır"cı "sol" da muhtemelen benzerini yapacak, tkp, ödp, emep ortak bir şamsiye altında bağımsız olarak seçimlere katılacaktır. bunların içinden partisinin adını en kıskançlıkla önemseyen birisi kendi başına katılabilir seçimlere... her iki durumda da milletvekili çıkarmaları olanaklı değil.

chp'nin yanında mhp de barajın altında kalabileceğinden dolayı ülke tarihinin en ilginç parlamentosuna hazır olalım. çünkü akp , %43 oyla meclisin %80'nini oluşturabilir.

ne kadar ironik. 12 eylül referandumundan sonra artık herşeyin değişeceği söylenmişti ama bu kadarını sanırım kimse beklemiyor olacak.


nuhungemisi

ekşi sözlük

Son Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2010 10:36

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0