CHP'de 'Gandi' devrimi

22 Mayıs 2010 19:11  

 

CHP'de 'Gandi' devrimi

Kemal Kılıçdaroğlu, tek aday olarak girdiği kurultayda 1200 delegenin 1189’unun oyunu alarak, CHP’nin yeni genel başkanı oldu.

ANKARA - CHP'nin 33. Olağan Kurultayı’nda konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi. Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından sayıma geçildi.

Kurultayda 1197 delege oy kullandı. 1189 delege Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verdi. 8 oy da geçersiz sayıldı.

Böylece Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin 7'inci genel başkanı oldu.

'BU KOLTUĞUN ZORLUĞUNU BİLİYORUM'
Kemal Kılıçdaroğlu, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi:

''Mustafa Kemal'in, İnönü'nün, Bülent Ecevit'in, Deniz Baykal'ın koltuğunda oturacağım. Bu koltuğun zorluğunu biliyorum. Bu koltuğa oturanlar halkı için çalıştı, kendisi için değil. Bunu yapacağız.

'GÖREVİM ASIL ŞİMDİ BAŞLIYOR'
Görevim asıl şimdi başlıyor. Artık mücadeleyi ülkenin her tarafına götüreceğiz ve çalışacağız. Bana düşen sorumluluğun bir parçası da size düşüyor. Hep beraber mücadele etmek beraber yola çıkmak zorundayız. İktidar koşusunun asıl aslanları, kaplanları sizlersiniz.

'HALKIN TERİNİN KOKUSUNU HİSSEDERSEK...'
Eğer bu mücadeleyi sağlıklı götürürsek, halkla kaynaşırsak, halkının terinini kokusunu bedenimizde, ruhumuzda hissedersek çözemeyeceğimiz hiç bir anahtar yoktur. Bana yüklediğiniz bu görevin bilincinde ve sorumluluğunda olarak hepinize teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum.''

Kemal Kılıçdaroğlu, Önder Sav ile birlikte Sav'ın makam aracına binerek, salondan ayrıldı.

CHP 33. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık seçimiyle birinci gün çalışmaları tamamlandı.

KILIÇDAROĞLU KİMDİR?
Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık 1948'de Tunceli Nazimiye'de doğdu. Ekonomist ve Maliyeci olan Kılıçdaroğlu, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi.

Kılıçdaroğlu, Maliye Bakanlığı'nda Hesap Uzmanı, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı, Bağ-Kur Genel Müdürü, SSK Genel Müdürü olarak görev yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini de yürüten Kılıçdaroğlu, Hacettepe Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak ders verdi.

İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği de yapan Kılıçdaroğlu'nun, değişik gazete ve dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesinin yanı sıra ayrıca üç kitabı var.

Ekonomik Trend Dergisi'nce verilen ''Yılın Bürokratı'' ödülününe de sahip olan Kılıçdaroğlu, evli ve 3 çocuk babası.


ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0