Çeyrek asırlık Dikili Festivali krize yenildi

10 Ağustos 2009 17:48  

 

Çeyrek asırlık Dikili Festivali krize yenildi

Belediye Başkanı Özgüven 'Önce işçinin alınteri' dedi

İZMİR - Dikili Belediyesi, 25 yıldır düzenlediği ‘Demokrasi Barış Emek ve Çevre Etkinlikleri Şenliği’ni, iktidar tarafından ekonomik darboğaza itildikleri gerekçesiyle bu yıl düzenleyemeyeceklerini açıkladı. Halka bedava su dağıttı için için hakkında dava açıyan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, “İşçimin, emekçimin alın terinin karşılığını ödeyemezken, festival için ödenek ayıramam” dedi. 

Dikili Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, ‘Demokrasi, Barış, Emek ve Çevre Etkinlikleri Şenliği’ni bu yıl ekonomik sıkıntı nedeniyle düzenleyemeyeceğini duyurdu. 25 yılık geleneğin ekonomik darboğaz nedeniyle bozulacağı belirtilirken, şu ifadelere yer verildi: 

“Dikili Belediyesi, bünyesinde çalıştırdığı işçilerine ücretlerini ödeyemeyecek kadar ekonomik bir kıskaç içine alındı. İktidarda bulunanlar Dikili'deki hüsranlarının bedelini Dikilili'ye ödeteceklerdi. Siyasi mağlubiyetlerinin hesabını soracaklardı. Belediye emeğe duyduğu saygı, Dikili halkını cezalandıran anlayışları protesto etmek için bu şenliği düzenlemeyecek.” 

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, belediyesinin iktidar tarafından ekonomik darboğaza mahkum edildiğini öne sürerek, suyun ticarileştirilmesine karşı savaşından vazgeçmeyeceğini, her türlü yargılanmayı ve cezayı yüreğinin üzerinde bir madalya gibi taşıyacağını söyledi. Özgüven, “İşçisimin, emekçimin alın terinin karşılığını ödeyemezken festival için ödenek ayıramam” diye konuştu.

BAŞBAKAN'I HALKA ŞİKÂYET ETTİ

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, 6 ay önce ilçede yaşanan sel felaketi sonrası yaraları sarmak için devletten ödenek alamadıklarını bir mektupla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bildirdiğini, ancak yazdığı mektuba yanıt alamadığını belirterek iktidarı halka şikâyet etti.
 
İlçede 8 Şubat 2009 tarihinde yaşanan sel felaketinde yol, içme suyu, kanalizasyon, menfez istinat duvarları ve köprü gibi alt ve üst yapılarda ağır hasar meydana geldiğini hatırlatan Özgüven, iki gün sonra Bayındırlık Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü'ne durumu resmi yazı ile bildirdiğini söyledi. Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün hasar maliyetinin karşılanması için ödenek tahsisi hakkında yazı yazdığını, ancak Maliye Bakanlığı Bütçe Mali Kontrol Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde, bu tür afetler için ayrılmış 300 milyon TL ödenek bulunduğunu öğrendiğini ifade eden Özgüven, bu ödeneğin 2007 yılıdan bu yana hiçbir belediyeye verilmediği yanıtını aldığını dile getirdi. Özgüven, yaşadığı bürokrasi sürecini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektupta ayrıntılı olarak aktarırken mektubunu, ‘Dikili üvey evlat değildir. Barışa olan katkısı dünyaca bilinen Ege'nin incisi bir ilçedir. Sahip çıkılması ve gelişimi için özel ilgi bekleyen bir kenttir’ diyerek bitirdi. 

Başkan Özgüven yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'a yazdığı mektuba yanıt alamadığını belirterek, “Siyasi görüşü kendisinden olmayana karşı iktidarın aldığı tavrı, üvey evlat olmanın da ötesinde, ne denli sürüncemede ve sonuçsuz bırakıldığını, sağduyusuna inandığım halkımıza şikayet ediyorum” dedi. (dha) 

Radikal.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0