Ceynur Karagözoğlu vefat etti

11 Nisan 2009 01:15  

 

Ceynur Karagözoğlu vefat etti

Gazeteci, yazar, çevreci, yaşam savunucusu, fotoğraf sanatçısı, reklamcı, turizm rehberi ve tur operatörü Ceynur Karagözoğlu, belindeki bir rahatsızlıktan dolayı bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Çapa Tip Fakültesi Hastanesinde 9 Nisan Perşembe akşamı vefat etti.

Ceynur Karagözoğlu'nun cenazesi, 11 Nisan 2009 Cumartesi öğle namazı ardından Balıkesir’in Gömeç ilçesinde Yaya Köy Camisinden kaldırılarak, Yaya Mahallesi Mezarlığında toprağa verilecek.


CEYNUR KARAGÖZOĞLU

1947 yılında Balıkesir’in Gömeç ilçesinde doğan Ceynur Karagözoğlu, yaklaşık 40 yıl önce gazeteciliğe başladı. Sırasıyla Yeni Asır Gazetesi bölge Muhabirliği, Sabah gazetesi Ayvalık Muhabirliği, Sabah Gazetesi Bölge Müfettişliği yapan Ceynur Karagözoğlu, bir süre de Sabah – MediGrup’un Ayvalık Reklam Ajanslığını yaptı. Gazetecilikten emekli olduktan sonra TRT’de program danışmanlığı da yapan Ceynur Karagözoğlu, son olarak kopamadığı gazetecilik mesleğine Ayvalık’ta yayımlanmaya başlanan KIYI dergisi’nde yazarlık ve Murahhas üyeliği görevlerini üstlenerek devam ediyordu. Birçok tv kanalının programlarında ve hazırlanan belgesellerde bilgisine başvurduğu gazeteci yazar Ceynur Karagözoğlu, bölgede adeta yürüyen bir kütüphane gibi tarihi bilgilere de sahip kişiliği ile ön plana çıkıyordu.

Ceynur Karagözoğlu, 1977-1980 ve 1984-1989 tarihlerinde iki döonem Balıkesir İl Genel Meclisinde Ayvalık’ı temsil etti. Bu ilçeye bağlı kasaba ve köylerin sorunlarını çözmeye çalıştı.

Birçok sosyal ve kültürel etkinliğin içinde bulunan Karagözoğlu, Ayvalık Çevre Koruma Derneği başkanlığı, Ege Cevre Platformu (EGECEP) Yönetim Kurulu üyeliği, Ayvalık Müze Derneği yöneticiliği, Ayvalık Kent Konseyi başkanlığı, Kütüphane Derneği yöneticiliği ve birçok okul derneklerinde başkanlık yaptı ayrıca spor kulüpleri yönetimlerinde görev aldı.

Aynı zamanda fotoğraf sanatçısı olan Karagözoğlu’nun fotoğrafları, değişik il ve ilçelerde katıldığı 30’un üzerinde kişisel ve karma sergide yer aldı.

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0