Çeşme'nin denizinde termal su

30 Ağustos 2010 13:05  

 

Çeşme'nin denizinde termal su

Çeşme Turizm Derneği Başkanı Tütüncüoğlu, Çeşme'de turizmin 1900'lü yıllarda termal suyla başladığını ancak şu ana kadar ciddi bir yol haritası çizilmediğini söyledi

ÇEŞME - Gülesin Tütüncüoğlu, 100 yıldan bu yana ilçede termal turizmin var olduğunu, bu kadar sürede gelinen yerin kendilerini tatmin etmediğini belirtti.

İlçedeki turizm sezonunu uzatmak için termal turizmin pazarlanması gerektiğini vurgulayan Tütüncüoğlu, şöyle konuştu:

''100 yıl önce termal sularıyla ünlü Çeşme cazibe merkeziydi. İlçede turizm sezonunu uzatmak için termal turizmi pazarlamamız lazım. Aklın yolu bir. Sezonun başka türlü uzaması mümkün değil. Aksi takdirde iki aylık bir sezon ile sınırlı kalırız. Balçova termal turizmiyle önümüzde güzel bir örnektir.''

''DENİZİN İÇİNDEN TERMAL SU ÇIKIYOR''
Çeşme'nin termal turizmi konusunda ciddi bir yol haritası çizemediğinin altını çizen Tütüncüoğlu, ilçede termal turizm konusunda turizmcilerin birbirinden kopuk olduğunu, bu konuda hep birlikte hareket edilmesi gerektiğine işaret etti.

Tütüncüoğlu, ''İlçenin kurtuluşu bu ancak bir türlü termal turizm konusu üzerinde ciddi bir çalışma gerçekleştiremedik. Denizin içinden termal su çıkıyor, ancak bunu pazarlayamıyoruz. Bu dünyanın çok az bölgesinde görülebilecek bir olay'' diye konuştu.

ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0