Bu çocuklardan ses yok

28 Eylül 2009 20:46  

 

Bu çocuklardan ses yok

Türkiye bir haftadır Kayseri'de bayramda kaybolan üç çocuğu konuşuyor. Çocuklara hala ulaşılamadı, ihbarlar boş çıkıyor. Boş ihbarlarla üzülen, çocuğunu kaybeden başka aileler de var. Diyarbakır ve Bolu'da da kaybolan iki çocuktan günlerdir haber yok.

İSTANBUL - 8 yaşındaki Ahmet ve 6 yaşındaki kardeşi Dilruba Tekin ile arkadaşları 11 yaşındaki Türkan Ay günlerdir kayıp.

3 çocuk bayramın ikinci günü şeker toplamak için Kayseri’nin Talas ilçesindeki evlerinden ayrılmıştı.

Kayıp çocukların görüldüğüne dair ihbarlar geliyor ama hepsi asılsız çıkıyor. Ailelerin üzüntüsü her biten günle birlikle katlanıyor.

Talas'taki yerel yöneticiler çocuların ailelerini evlerinde ziyaret etti ve aileleri teselliye çalıştı. İyi bir haberleri yoktu ama umut verdiler. Ailelerden çocuklarının fotoğraflarını aldılar, bu fotoğrafların belediye otobüslerine ve tramvaylara asılacağını söylediler. Ancak hiçbir sonuç alınamadı.

Türkiye’de Kayserili Tekin ve Ay aileleri gibi çocuklarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan yüzlerce aile var.

8 yaşındaki Leyla Baykuşak Diyarbakır'ın şehitlik semtindeki evinden bakkala gitmek üzere çıktı ve bir daha dönmedi. Üç hafta geçti ama küçük kızdan haber yok. Küçük Leyla’nın babası Veysi Baykuşak, “Bakmadığımız yer kalmadı. Akrabalarla mahalleye dağıldık. Her köşeye baktık . 4 bin tane afiş bastırdık. Ama sonuç çıkmadı” dedi. Diyarbakır'da her yerde küçük Leyla'nın afişleri var. Yılmaz Acu adlı hayırsever bir Diyarbakırlı da Leyla'nın resimlerini astığı motosikletiyle kent içinde turladı. Ama bu girişimlerin hiçbiri küçük kızı geri getirmeye yetmedi.

Bolu Çanakçılar köyünde yaşayan Çelik ailesinin 2 yaşındaki oğlu Samet de kayıp. Küçük Samet anneannesinin evinin önünde oynarken ortadan kayboldu. Samet'i en son 4 yaşındaki ağabeyi gördü. Samet kaybolalı neredeyse 2 hafta olmasına rağmen bulunamadı.

ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0