Bilge Köyü’nde buruk Babalar Günü

22 Haziran 2009 16:30  

 

Bilge Köyü’nde buruk Babalar Günü

44 kişinin öldürüldüğü Bilge Köyü’nde Babalar Günü buruk da olsa kutlandı. Köyde yetim kalan 61 çocuk, babalarının yerine köy muhtarının elini öptü

Mardin’in Mazıdağ İlçesi’ne bağlı Bilge Köyü’nde Babalar Günü buruk geçti. 44 kişinin katledildiği saldırıda babalarını yitiren çocuklar, Bilge Köyü Muhtarı Abdurahman Çelebi’nin elini öptü. Muhtar Çelebi, “Babalar Günü dolayısıyla köydeki yetim ve öksüz kalan çocukların elimi öpmesi, katliamdan sonraki en mutlu anım oldu” diye konuştu.

Çocukların hem anası hem babası
Katliamın izlerinin silinmeye çalışıldığı Bilge Köyü’nde yetim ve öksüz kalan 61 çocuğa hem annelik, hem de babalık yapan Muhtar Abdurahman Çelebi, Babalar Günü dolayısıyla elini öpmeye gelen çocukları yeni açılan oyun parkına götürdü. Köyün girişinde yapılan parkta oynayan çocuklar, daha sonra Abdurrahman Çelebi’nin elini öperek Babalar Günü’nü kutladı. 

Duygulanan Muhtar Çelebi, Mardin Valiliği tarafından Babalar Günü hediyesi olarak köyde kurulan çocuk parkı sayesinde çocukların hayata döndüklerini söyledi. Çocukların eğitim ve bakımını üstlenerek büyük bir hayır işlediğini düşündüğünü söyleyen Çelebi, “Bu çocukları büyütmem 10 defa hacca gitmekten daha hayırlıdır” dedi. 

Katliamda annesi Yıldız ve babası Salih Çelebi’yi kaybeden 10 yaşındaki Remziye Çelebi, aynı zamanda amcası olan muhtar Çelebi’nin elini öperek Babaları Günü’nü kutladı. 

Dördüncü sınıf öğrencisi olan Remziye Çelebi, büyüdüğünde babasının istediği gibi doktor olarak babasına en güzel Babalar Günü hediyesini vermek istediğini söyledi. Dokuz yaşındaki Fatma Çelebi ise katliamda babası Abdulkadir ve annesi Ayşe Çelebi’yi kaybettiğinden dolayı kendisine hem babalık hem de annelik yapan Abdurahman Çelebi’nin elini öperek teşekkür etti. Köyde hayatın normale dönmeye başladığını belirten muhtar, köye okul binasından sonra sağlık ocağı yapılması için de çalışmalara başlandığını söyledi.

Taraf
21.06.2009

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0