ForumSpiritüel-Ýzmir  Yeni Konu 

ALTIN ÇAÐ GERÇEKTEN GELDÝ...

25 Aðustos 2011

hurkus

ALTIN ÇAÐ GERÇEKTEN GELDÝ...

Nostradamus, Oðlu Cesar’a mektubunda þu an çaðýmýzda olan pek çok olayýn gerçekleþeceðini dile getirmiþti.

Daha önceki yazýlarýmda kapitalizmin çok ciddi darbe alacaðýný, batý ve avrupa uygarlýðýnýn önümüzdeki yýllarda büyük darbeler alarak ekonomik, zihinsel ve materyalist çöküþleri ile beraber, ciddi sýnavlardan geçeceðini, ekonomik çöküþlerin de hýzla devam edeceðini söylemiþtim.

Nostradamus, Oðlu Cesar’a mektubunda þu an çaðýmýzda olan pek çok olayýn gerçekleþeceðini dile getirmiþti. Çok þeyler yazýldý Nostradamus hakkýnda. 14 Aralýk 1503 Saint-Rémy-de-Provence’ da doðan , 2 Temmuz 1566 yýlýnda Salon’ da ölen çaðýmýzýn en büyük astroloðu Nostradamus ( Hekim ve Eczacý ), 63 yýllýk yaþamýnýn son 20 yýlýnda yaptýðý kehanetlerin þaþýrtýcý derecede gerçekleþmesi ile beraber, hala bizlerin en büyük sorularýnýn kaynaðýný oluþturuyor. Bugünleri 1550 li yýllardan gören Nostradamus, kehanetlerinde çoðunlukla çok açýk olmayan semboller kullanmýþtýr. Önemli bir okültist olan Nostradamus, okültizm-sembolizm ilkesi sebebi ile kehanetlerini, belli bir eðitim seviyesindeki kiþilerin anlayabileceði özel bir dilde yazmýþtýr.

Dörtlüklerinde, çoðunlukla gezegenlerin gökyüzündeki hareketlerinin yeryüzündeki insanoðluna etkilerini tarif etmiþtir.

Nostradamus, 1999 yýlýndan yani Milenyumdan itibaren dünya üzerinde tüm sistemlerin deðiþeceðini gösteren özel kehanetlerde bulunmuþtur. 1999 yýlýnýn yedinci ayýnda olmak üzere, gökyüzünde “Dehþetin muhteþem kralý gelecek “ gibi açýklamalar yaparak 11 Aðustos 1999 yýlýndan itibaren uygarlýðýn eski uygarlýk olmayacaðýný söylemiþtir.

Altýn çaðýn bu yýkým ile beraber geleceðini, insanlarýn hayali para ile deðil, gerçek emek ile uðraþacaklarý bir döneme doðru hýzla gideceðini, doðuda sarý ýrkýn ortadoðu’da Ýslam’ýn hýzla yükseleceðini ve batý uygarlýðýnýn da çok büyük çöküntülere uðrayacaðýný dörtlüklerinde söyler.

Sakallý yýldýz görünürken

Üç büyük prens düþman olacak

Gökyüzünden gelen darbe barýþý

ve dünyayý sarsýyor.

Po ve Tiber taþýyor; yýlan kýyýya yerleþiyor. ( Dörtlük II-43 )

Üç büyük prens, üç büyük ülkeyi gösterir. Avrupa’nýn 3 feodal güçlü devletini; Ýtalya, Fransa ve Ýspanya’yý . Po ve Tiber, Yunanistan ve Ýtalya civarýnda bir problemin olduðunu göstermekte.

Büyük sýkýntýnýn ardýndan insanlýðý daha da büyüðü bekliyor.

Büyük harekete geçirici, yüzyýllarý yeniliyor:

Yaðmur, kan, süt, açlýk, demir ve veba.

Büyük bir kývýlcým gökyüzünde dolaþýyor. (Dörtlük II-46)

Büyük sýkýntýnýn ardýndan insanlýðý daha da büyüðü bekliyor. Büyük harekete geçirici yüzyýllarý yeniliyor; Plüton’un Oðlak burcuna giriþi. Yaðmur, kan, süt, açlýk, demir ve veba büyük bir kývýlcým gökyüzünde dolaþýyor. Yaþayacaðýmýz zorluklarý, insanýn insanlýðýný sürdürmesinde en önemli temel öðeleri tek bir satýrda duyurarak, dolaylý olarak zorluðun büyüklüðünü bildirmesi son derece dikkatle alýnmasý gerekli bir durum. Yiyeceðimiz, kanýmýz, uygarlýðýn bilek gücü demir ve bizi birbirimize baþka türlü baðýmlý kýlacak bulaþýcý bir hastalýk.

Her þeyin iyi. Güneþin tümüyle faydalý ve Ay'ýn bolluk timsali olduðu yerde,

tümünün yýkýmý yaklaþmakta

Gökyüzünden kaderinizi deðiþtirmek için ilerler

Ayný ülkede yedinci taþ olarak (Dörtlük V-32)


Bu dörtlük daha ziyade Yunanistan’ý tarif etmektedir. Yedinci taþ, yedi iyon adasýný iþaret eder. Yedi iyon kolonisi ve Yunanistan’da karþýlaþýlacak ekonomik kriz ile alakalý bir dörtlüktür. Yine Yunanistan ile ilgili milenyumda oluþacak olan problem; Dörtlük V-90’ da þöyle demektedir;

Yunan adalarýnda, Perinthus ve Larissa'da,

Sparta’da ve tüm Peloponnesus'ta:

çok büyük kýtlýk ve veba sahte toz boyunca.

Dokuz ay sürecek ve Chersonese'in her yanýnda.

Açýkça yer ve zaman veren Nostradamus, Yunanistan’ýn ekonomik olarak ciddi anlamda zorlanacaðýný, kýtlýðýn, hastalýklarýn süreceðini ve dokuz dönem sürecek olan bir problemin görüneceðini söylemektedir. Nostradamus kendisine görenlerden derdi. Bir gören, uzakta olan þeyleri tüm yaratýlanlarýn sahip olduðu nitelikleri doðal algýlama ile gören kiþidir derdi. Tanrýnýn sýrlarýnýn kavranamaz olduðunu iddia eden Nostradamus, dünya uygarlýðýnýn 3659 yýlýna kadar devam edeceðini dörtlüklerinde söylemiþtir. Yalnýzca milenyum ile beraber 177 yýl, 3 ay, 11 gün sürecek açlýk, hastalýk, seller, global problemlerden kaynaklanan sýkýntýlarýn tüm batý toplumlarýný büyük bir bela gibi saracaðýný, güneþin ve ýþýðýn artýk doðudan, yani daha ziyade batý toplumlarý tarafýndan yüzyýllarca sömürülen doðu toplumlarýndan yükseleceðini, bilhassa sarý ýrkýn dünya üzerinde etkinliðinin artacaðýný söylemiþtir.

Þu an astrolojik olarak büyük Plüton döngüsü yaþýyoruz. Kapitalist ekonominin sürekli tüket komutu ile artýk iþlemeyeceði, çalýþmadan kazancýn ve hayali paranýn ve hayali emeðin gerçek anlamda deðerinin olmayacaðý bir döneme giriyoruz. Altýn çað dedik baþta. Bu sebeple kapitalizm çökerken tüm eski uygarlýklarda deðiþmeyen para birimi olan altýn, gümüþ gibi deðerli minerallerin deðerleri de hýzla artmaya devam edecek.

Plüton, 2020’lere kadar Oðlak burcunda, þu an için var olan kapitalizmin son nefesini vermesini saðlar iken, 2023’ten itibaren dünyada yeni bir dönemin de baþlangýcý görünmektedir.

Þu an ülkemiz iyidir. Ülkemiz, sýnýrlarýndaki çok büyük ekonomik krizlere raðmen direnmekte ve astrolojik veriler önümüzdeki dönemlerde ülkemizin bu krizden de çok fazla zarar görmeden çýkacaðýný göstermektedir.

Gerçekten Nostradamus’un dediði gibi, Yunanistan ekonomik olarak çökmüþtür. Ýspanya ve Ýtalya ebedi rakipleri Ýngiltere’den borçlanabilmek için çaba göstermektedir. Avrupa’nýn merkez ülkelerinden Fransa’nýn durumu hiç iyi deðildir. Kapitalist çürümüþlüðün bir numaralý simgesi ABD neredeyse topu atmak üzeredir. Aðustos ayýnda bilhassa 5 Aðustos’tan itibaren Satürn, Plüton, Uranüs’ün gökyüzünde Nostradamus’un dediði 3 prens gibi alacaðý sert görünüm, þu an için var olan ekonomik problemleri azaltmayacak çok da kuvvetli bir þekilde problemleri arttýrarak besleyecektir. 11 Aðustos’ta, 19 Aðustos’ta, 13 Ekim’de oluþacak olan aðýr gezegen görüntüleri, bu problemleri çok net ve daha kesin bir þekilde arttýrýrken, Ekim ayýnýn ortalarýndan itibaren sýkýntýlar çok daha fazla artacaktýr.

Saygýlarýmla,
Astrolog Oðuzhan Ceyhan

ntvmsnbc.com

Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.

Bu tartýþmayý Facebook'ta paylaþabilirsiniz:
Facebook'ta paylaþ
0