Forumİztanbullu  Yeni Konu 

George Dalaras ve İstanbul

28 Haziran 2010

sultan

GEORGE DALARAS ve İstanbul

Yılların özlemi biraz olsun giderildi. George Dalaras Türkiye ve Yunanistan arasında yepyeni dostluk köprüsünü müziği ile yeniden kurdu.

Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda konser tam bir dostluk ve barış gönüllülerinin şarkılarına ev sahibi oldu. Pankartlar açıldı ama bu kez yalnızca "aşk" sözcükleri vardı üzerinde. Hep bir ağızdan Türkçe ve Yunanca şarkılar söyleniyordu. Kıbrıslı kızın sesinde ve buzuki ile kemençenin düetleri ile unutulmaz bir performans gösteren ismini bilemediğim Yunanlı müzisyen delikanlının ortasında muhteşem sesi ve sahnesi ile Yorgo Dalaras geceyi unutulmaz kıldı.

Tıklım tıklım dolu olan konser yine ünlü isimlerle doluydu.



Gecenin beklenen sürprizi ise Zülfü Livaneli idi. Her zamanki nezaketi ve beyefendiliği ile sahneye davet edilen sanatçı gecenin ruhunu ifade etti. Yine büyük bir coşku ile "leylim leylim" leyledik hep birlikte.



Tam sahnenin önündeydik, o yüzden arkamızdan durmadan geçen satıcıların ve keşmekeşin pek farkına varamadık ama yanımızda oturan adamın ve yakınlarının cep telefonları ile hiç durmadan oynamalarına maruz kaldık yine de.



Yorgo Dalaras hiç nazlanmadan defalarca sahneye çıkarak gönüllerdeki yerini pekiştirdi. Hiç ara vermeden neredeyse üç saat sahnedeydiler.

Güzel bir geceydi...

Rembetika da vardı üstelik...


Pervin

28.06.2010

Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0