Beylikler döneminden günümüze...

03 Nisan 2009 13:54  

 

Beylikler döneminden günümüze...

Yrd. Doç. Dr. Fikret YILMAZ ile Tire tarih gezisi 

HAREKET: Sabah saat 07.30’da Karşıyaka / Yunuslar’da, O8.00 ‘de Alsancak / Lozan Meydanı

TUR PROGRAMI

Sabah saat 07.30’da Karşıyaka / Yunuslar’da, O8.00 ‘de Alsancak / Lozan Meydanı’nda konuklarla buluşarak yola çıkılıyor. Kahvaltı için Tire yakınlarında, Değirmen Restoran ve yeşillikler, şelaleler arasında, adeta masalsı bir dekor içinde sabah keyfi...

Sonra da gayet ayrıntılı bir Tire gezisi. Köklü bir geçmişi olan bu beldenin, Türk Kültürü’nün şekillenmesinde hayli önemli etkileri var. Tire sokakları, mahalleleri arasında yürürken, Aydınoğulları döneminden günümüze, kentin gelişimini izleyebilirsiniz. Selçuklu ve Osmanlı dönemi ibadethaneleri; Ulu Camii, Leyszade Camii ve Bedesten. Osmanlı dönemi Kitabeleri hakkında bilgi aldıktan sonra ünlü Tire Köftesinin tadına bakabilirsiniz.

Günün ikinci yarısında; Tire Müzesi, Necip Paşa Kütüphanesi ve el yazmaları, İbn-i Melek Türbesi, Bektaşi Dergâhı gibi tarihi yerlerde sıra. 

Ardından Tire folkloru, akşamüzeri Yavukluoğlu Külliyesi ve Tire'den ayrılış.
 
Günümüzde iddiasız ancak kültür yaşamımızda önemli merkezlerden biri olan Tire’yi tanımak için, bir gün yeterli değil elbette. Ama muhtemelen yeni bir dünyanın, bakış açısının ya da yorumun kapılarını aralayarak sizlere ışık tutabilir. 

Akşam saatlerinde İzmir’e geri dönüş. 

http://www.ebruliturizm.com.tr 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0