Belediyeden anlamlı çağrı

05 Ağustos 2009 23:18  

 

Belediyeden anlamlı çağrı

ESKİŞEHİR'de Tepebaşı Belediyesi, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından sokak hayvanlarının yaz sıcağında susuz kalmaması için başlattığı ‘Bir kap su’ adlı kampanyaya destek verdi. 

Belediye, üzerlerinde ‘Susuyorlar, söyleyemiyor’ yazılarının bulunduğu afişler bastırıp bunları kent merkezindeki bilboardlara asarak vatandaşların dikkatini çekmeye çalıştı.

DSP’li Tepebaşı Belediyesi bir köpek fotoğrafının yanına ‘Susuyorlar söyleyemiyorlar’ ve bir kedi fotoğrafının yanına da ‘Su verenleri olsun’ yazılarının yer aldığı afişler bastırdı. Altlarında Tepebaşı Belediyesi ve Hayvan Hakları Federasyonu yazılarının bulunduğu afişler, kentin değişik yerlerindeki 70 ayrı bilboarda asıldı. Afişlerin yanlarında da vatandaşlar için ‘Kapımızın önüne lütfen bir kap su bulunduralım’ yazısı yazıldı. Asılan afişlerle vatandaşlara sokakta yaşayan ve özellikle sıcak yaz günlerinde içecek su bulamayan hayvanlar olduğunun hatırlatıldığı ve kapı önlerine bir kap su konulması çağrısının yapıldığını belirtildi.

HAYTAP Eskişehir Odunpazarı Temsilcisi Ayten Tutkun, sokak hayvanları için Türkiye genelinde başlatılan ‘Bir kap su’ kampanyasının Eskişehir’de de Tepebaşı Belediyesi’nin destekleriyle hayata geçirildiğini söyledi. Tutkun, “Yaz sıcağında sokak hayvanlarının suya ihtiyaçları var. Onların susuz kalmaması için herkesi evlerinin önüne içerisinde su olan bir kap bırakmaya çağıyoruz” dedi. Türkiye'de sokak hayvanlarının olumsuz koşullarda yaşamlarını sürdürdüklerini belirten Ayten Tutkun, şöyle konuştu:

“Sokaklarımızda yaşamaya çalışan kedi, köpek, kuşlar yok farz edilmekte adeta onların bir robot gibi yemek, su ihtiyacının olmadığı düşünülmektedir. Kuşların dahi beslenmesinin yasaklandığı parklarımız var. İnsanlığın binlerce yıl önce evcilleştirdiği hayvanlara bugün eskisi gibi ihtiyaç duymaması, sofradan artan yemeği ve bir kap suyu onlara çok görmemiz yüzünden sokak hayvanlarının acılar içinde kıvranarak ölmesi insanlık ayıbıdır. Sokak hayvanları sorunun yaratan insanoğludur. Bunun çözümünü de insani, ahlaki, vicdani ve kanuni olarak insanoğlu üretmelidir.”

hurriyet.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0