Basın Özgürlüğü Ödülleri'nin sahipleri belli oldu

18 Temmuz 2012 16:35  

 

Basın Özgürlüğü Ödülleri'nin sahipleri belli oldu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 2012 Basın Özgürlüğü Ödülleri kapsamında "kurum" dalında Türkiye Yayıncılar Birliği'ne, "kişi" dalında Ferai Tınç'a ve "tutuklu gazeteciler" adına da Bedri Adanır ve Zeynep Kuray'a ödül verilecek.

TGC'den yapılan açıklamaya göre, 2012 Basın Özgürlüğü Ödülü Seçici Kurulu, basın özgürlüğünün önemini vurgulamak amacıyla 25 yıldır verilen Basın Özgürlüğü Ödülü”nü kazananları belirledi.

2012 Basın Özgürlüğü Ödülü “kişi” dalında, “ basın özgürlüğü konusunda yaptığı çalışmaları, bu konudaki örgütlü mücadeleyi geliştirmeye yönelik katkıları, sürece ulusal ve uluslararası mesleki destekleri katmayı başarabilmesi” dolayısıyla gazeteci Ferai Tınç'a verildi.

Büyük Seçici Kurul, “tutuklu gazeteciler” adına da 2012 Basın Özgürlüğü Ödülü'nün Bedri Adanır ve Zeynep Kuray arasında paylaştırılmasına karar verdi.

2012 Basın Özgürlüğü Ödülü'nün bu yıl “kurum” dalında “gazeteciler ve yayıncılar üzerindeki baskıları sürekli dile getirmesi, düşünce ve ifade özgürlüğü üzerinde raporlar hazırlayarak kamuoyunu aydınlatması” dolayısıyla Türkiye Yayıncılar Birliği'ne verilmesi kararlaştırıldı.

Ödüller 24 Temmuz'da The Marmara Oteli'nde düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. (AA)

Radikal

Son Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2012 16:42

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0