Bankalardan Reuters'e 'İsyancı' boykotu

21 Ekim 2011 22:26  

 

Bankalardan Reuters'e 'İsyancı' boykotu

Editöryel politikası gereği hiçbir grup ve kişi için "terörist" ifadesi kullanmayan Reuters, PKK için "isyancı" tanımını kullandığı gerekçesiyle banka ve piyasa oyuncuları tarafından boykot ediliyor.

Banka ve piyasa oyuncuları, uluslararası haber ajansı Reuters'i PKK'ye "terörist" demediği gerekçesiyle boykot etme kararı aldı.

Başta Hazine birimleri olmak üzere piyasa oyuncuları, PKK'liler için "rebel" yani "isyancı" ifadesini kullanan Reuters'e yorum ve söyleşi vermeme kararı aldı ve ajanstan gelen söyleşi ve yorum alma taleplerine olumsuz yanıt vermeyi kararlaştırdı.

Radikal gazetesinin haberine göre, Türkiye'de Merkez Bankası ihale bilgilerini piyasaya geçen, piyasaları takip eden yerli ve yabancı yatırımcıların en sık kullandığı haber ajansı olan Reuters'e yönelik boykota ciddi katılım olduğu ifade ediliyor.

Küresel editöryel politikalar nedeniyle hiçbir gruba ya da kişiye "terörist" demediğini açıklayan Reuters'e yönelik olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da "Türkiye'deki PKK terör örgütünü bir milis olarak ilan etmesini kınıyorum ve lanetliyorum" demişti.

Reuters'in evrensel yayıcılık ilkerine karşı ortaya konan bu tutum da ilk değil. Milliyet gazetesinde 17 Nisan 1995'te yayınlanan haberinde de Bankacılar Birliği'nin Reuters'e karşı tutum alması dikkat çekiyor. (EKN)

Bianet

Son Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2011 22:54

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0