Avrupa’nın ilk eşcinsel camisi Paris’te

02 Aralık 2012 08:53  

 

Avrupa’nın ilk eşcinsel camisi Paris’te

Partneri ile imam nikâhı yaparak evlenen Ludovic Muhammed Zahed, Paris’te eşcinsellerin ibadet etmesi için Budist tapınağının içinde bir mescit açtı. İmamlar tepkili: Din bu değil

Dünyada ilk kez Müslüman eşcinsellerin ibadet edebilmesi için bir ibadet yeri Paris’te açıldı. Girişime ön ayak olan ise bundan birkaç ay önce Güney Afrikalı partneriyle eşcinsel evlilik izni alamayınca imam nikâhı kıydığı için adı gündeme gelen Cezayir asıllı Fransız Ludovic-Muhammed Zahed.


İmamlar karşı çıkıyor

Zahed, Budist rahip olan bir dostunun evinde kurduğu ibadet yerinin Avrupa’nın “en ilerici camisi” olacağını söylüyor. Paris’teki Büyük Cami’de namazlar sırasında “efemine erkeklerin” göze battığını anlatan Zahed “Bu cami kucaklayıcı olacak. Herkes, olduğu gibi buraya gelebilecek” dedi. Zahed kapılarını başta kadınlar ve eşcinseller olmak üzere trans bireylere de açmak istediğini dile getirdi. Zahed’in bundan üç yıl önce kurduğu Fransa Müslüman Eşcinseller derneğinin üye sayısı ise iki yılda 365’e yükselmiş.

Ancak bu girişim Zahed’in tüm heyecanına rağmen Fransa’daki Müslüman cemaatler tarafından olumsuz karşılandı. Fransa Müslüman Konseyi’nde İslamofobiyi inceleme komisyonunun başkanlığını yapan Abdallah Zekri “Eşcinsel Müslümanlar elbette var ama bir cami açmak saçmalık çünkü din bu değil” dedi. Büyük Cami’nin imamı Dalil Boubakeur de Le Parisien’e verdiği mülakatta camilerin herkese açık olduğunu vurgulayarak “Herkes hayatını dilediği gibi yaşayabilir. Ama bu pratikler İslam tarafından açıkça reddediliyor. Eşcinselleri suçlamıyoruz ama bu adete toplumun bir parçası haline gelmesini sağlayacak bir mekân veremeyiz” dedi.

Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0