Ateþle oynuyorsunuz... - Nedim ÞENER

13 Aralýk 2021 12:10  

 

Ateþle oynuyorsunuz... - Nedim ÞENER

Terör örgütü PKK ya da DHKP-C üyesi ya da iliþkili bir Ýspark görevlisi, teröristlerin hedefi olan bir kiþinin aracýný nereye býraktýðý bilgisini örgüte ilettiðinde sonuçlarýnýn neler olabileceðini hiç düþündünüz mü?

Ya da, doðalgaz ya da su sayacýný okumak için gelen kiþinin PKK’lý ve DHKP-C ile iliþkili bulunmasýnýn nelere sebep olabileceðini tahmin edebiliyor musunuz?

Ýstanbul’da yaþayanlarýn belediyede bulunan tüm bilgilerinin terör örgütlerinin eline geçmesinin nasýl bir tehlike doðuracaðýný düþündünüz mü?

Ekrem Ýmamoðlu ve ekibi ateþle oynadýðýnýn farkýnda mý acaba?

Ýçiþleri Bakaný Süleyman Soylunun, “Ýstanbula yaklaþýk 33 bin kiþi alýndý ve bu 33 bin kiþiden ancak 14 bin kiþinin bilgisi bize intikal ettirildi ve 33 bin kiþiden 12 bin kiþiye ancak bakýldý; 455inin PKK ve KCK kaydý var, 80inin DHKP-C kaydý var, 20sinin MLKP kaydý var, 2sinin MKP kaydý var ve diðerlerinin de kayýtlarýný her birinize gönderebilirim” açýklamasý herkesin uykusunu kaçýrmalý. En baþta da Ekrem Ýmamoðlu’nun sorumlu bir kiþi olarak, “Deðil 557 kiþi, bir kiþi bile terör örgütleriyle iliþkili olsun hemen gereðini yaparým, eðer bu personel alýmýnda ihmal ve kusur varsa ilgili personel hakkýnda da iþlem baþlatýrým” demesini beklerdim.

13 BÝN KÝÞÝ ÇIKARIP 33 BÝN KÝÞÝ ALMIÞ

 

Ama o siyasi polemiði, basýn sözcüsü de savunuculuðu seçti. Ýmamoðlu’nun boyunu çok aþan “liyakat” gibi kelimeleri geçtim, “tasarruf” deyip eski yönetimden kalan 13 bin kiþiyi çýkarýp 33 bin kiþiyi almasýndaki hesapsýzlýðý da önemsemiyorum ama terör örgütlerinin belediyeyi mekân tutmasýna göz yummasý herkes için çok tehlikeli.

Hele hele, basýn sözcüsü Ongun’un “‘ÝBB’de 557 terör örgütleriyle iliþkili çalýþan var’ dendi. Havuz medyasý bugün sayýyý 7’ye indirdi. Ýncelemede 3’ü mevsimlik olmak üzere çalýþanlarýn hiçbirinin iþe giriþte adli sicil kaydýna rastlanmadý. Bu konuda Emniyet birimlerince de herhangi bir bilgi paylaþýmý yapýlmadý” açýklamasý, ciddiyetten iyice uzaklaþtýklarýný gösteriyor.

ÝÞTE O ÝSÝMLER

Çünkü, mesele “adli sicil kaydýnýn” olup olmamasý deðil, bu kiþilerin terör örgütü faaliyetlerine katýlmýþ olmalarý, kimilerinin de gözaltýna alýnmýþ olmasýdýr. Adliye ve Emniyet’in elinde bu hukuki ve istihbarý bilginin bulunmasýdýr.

Basýnda fotoðraflarýyla isimler yayýnlanýyor. Ben de hatýrlatayým:

Ömer Keleþ: 2013’de PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet göstermek üzere dað kadrosuna katýldý. 2017’de güvenlik güçlerince yakalandý. Örgütün gençlik yapýlanmasý içerisinde birçok illegal eyleme katýldý.

Mustafa Kýlýç: 2013’de PKK/KCK içerisinde faaliyet göstermek üzere dað kadrosuna katýldý. Örgütün gençlik yapýlanmasý içerisinde birçok illegal eyleme katýldýðý tespit edildi.

Nurettin Kaya: KCK/TM içerisindeki faaliyetlerinden dolayý “silahlý terör örgütüne üye olmak” suçundan hakkýnda bulunan yakalama kararýna istinaden 14 Temmuz 2012’de yakalanýp tutuklandý.

Osman Bozan: 2015’te HDP ve DBP il binasý önünde düzenlenen ve “Önderliðin Özgürlüðü Özgürlüðümüzdür” þeklinde Özgür Kadýn Kongresi (KJA) ibareli pankart ile teröristbaþý Abdullah Öcalan’ýn fotoðrafý bulunan dövizlerin taþýndýðý eyleme katýldý.

Emrullah Ataman: 2015 yýlýnýn baþýnda Irak’ta faaliyet göstermek üzere Aðrý Daðý’ndan PKK/KCK terör örgütünün dað kadrosuna katýldýðý belirlendi.

Hüdeydan Ece: ÝBB iþtiraký Boðaziçi Konut Hizmet Yönetimi Ýþletim ve Ticaret A.Þ.’de çalýþýyor, kimlik bilgileri, 26 Ocak 2001’de Gercüþ’te yapýlan arazi arama-tarama sýrasýnda örgüt sýðýnaðýnda bulundu.

Serbun Yurtsever: ÝSPER Ýstanbul Personel Yönetim A.Þ’de ev cihazlarý teknikeri olarak çalýþýyor, 2014’ün baþýnda Irak’ta faaliyet göstermek üzere PKK/KCK’nýn kýrsal alanýna katýldýðý tespit edildi. Ayrýca örgütün gençlik yapýlanmasý içerisinde birçok illegal eyleme katýldýðý tespit edildi.

Melikþah Kaya: ÝSPER Ýstanbul Personel Yönetim A.Þ.’de çalýþaný, PKK’nýn gençlik yapýlanmasýnda faaliyet yürüttüðü ve örgütsel faaliyetlerden dolayý 2 defa gözaltýna alýndý.

Eyüp Çelik: Ýstanbul Aðaç Peyzaj Eðitim Hizmetleri ve Hayvanat Bahçesi Ýþletmeciliði San. Tic. A.Þ’de çalýþan Eyyüp Çelik’in, kýrsal alanda faaliyet yürüten terör örgütü mensuplarýna yardým ve yataklýk ettiði ve “terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardým etme” suçundan 31 Temmuz 2017 ve 13 Þubat 2019 tarihleri arasýnda cezaevinde kaldýðý ortaya çýktý.

Sevtap Ayman: ÝSPER Ýstanbul Personel Yönetim A.Þ’de büro iþçisi, Ýstanbul Cumhuriyet Baþsavcýlýðý’nca yürütülen soruþturma 26 Kasým’da gözaltýna alýndý. Ayman hakkýnda PKK/KCK terör örgütü adýna kýrsal alana eleman aktarýmý faaliyetlerinde bulunduðu yönünde beyan ve teþhis bulunduðu öðrenildi.

Veysi Altuntaþ: PKK/KCK terör örgütünün sözde “siyasal alan” yapýlanmasýna üst düzey yönetici yetiþtirmek maksadýyla “siyaset akademileri” adý altýnda örgütsel eðitimlere katýldýðý ve 10 Ocak 2018’de gözaltýna alýndýðý belirlendi.

Turan Akkaya: PKK terör örgütünün gençlik yapýlanmasýnda yer aldý, ayrýca terör örgütü propagandasý yapmak ve 2911 sayýlý Toplantý ve Gösteri Yürüyüþleri Kanunu’na muhalefet suçlarýndan 3 kez adli iþlem görmüþ.

Bunlardan birisi bile doðru olsa durum vahimdir. Hele bu durumda tedbir almak yerine savunuyorlarsa, asýl vahameti daha sonra göreceðiz demektir.

PARTÝLERE GÖRE ÝÞE ALINIYOR

Bir süre önce CHP Ýstanbul Ýl Baþkan Yardýmcýsý Özgür Nas, CHP ÝBB grubunda iþçi alýmlarýnda “100 kiþi alýnýyorsa iþe, 35 CHP, 15 ÝYÝ Parti, 15 diðerleri, 20-25 de ÝBB kariyer üzerinden gidiyor. Süreç bu þekilde” sözleri sosyal medyada yayýnlanmýþtý.

Eleman alýmýný partilere göre yaparken, “yüzde 15 diðerleri” þeklinde kastettikleri içinde, diðer partiler yanýnda HDP’lilerin de olduðu görülüyor.

Baþka türlü 455 PKK/KCK iliþkili kiþinin alýmý izah edilemez. Parti içinde DHKP-C terör örgütüne yakýn isimlerin referansý olmadan 80 kiþinin belediyede iþe giriþi açýklanamaz.

Terör örgütü PKK’nýn siyasi ayaðý HDP ile CHP arasýndaki iliþki, seçim ittifaký boyutunu geçti, siyasi amaç birlikteliðine yol alýyor. Korkarým, suç ortaklýðýna doðru gidiyorlar. Ýmamoðlu’na sesleniyorum; yol yakýnken dönün, insanlarýn güvenliðini tehlikeye atmayýn, ateþle oynamayýn...

Nedim ÞENER

hurriyet.com.tr

13.12.2021

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0