Askerin otlağa bıraktığı bomba 8 yaşındaki Baran'ı öldürdü

18 Nisan 2011 16:45  

 

Askerin otlağa bıraktığı bomba 8 yaşındaki Baran'ı öldürdü

Ağrı'da askeri bölge yakınında hayvan otlatan üç çocuktan 8 yaşındaki Baran Özyolcu, orduya ait başıboş bir bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti. Ne olduğunu bilmeden bombayla oynayan çocuklardan diğer ikisi ise hastanede tedavi altında.

Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde bir kışlanın yakınında meydana gelen patlamada yaralanan çocuklardan 8 yaşındaki Baran Özyolcu hayatını kaybederken iki çocuk yaralandı.

Hayvan otlatan üç çocuk, ne olduğunu bilmedikleri bir cismi taş ile ezmeye başladılar. Etkin Haber Ajansı'nın (ETHA) haberine göre, 34. İç Güvenlik Mekanize Tugayı'nın 100 metre yakınında, çocukların taş ile ezmeye çalıştıkları cismin T-40 Tipi bomba atar, eski ve patlamamış mühimmatlar olduğu belirtildi.

Patlamada yaralanan Baran Özyolcu (8), önce Ağrı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, ardından Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Kolu kopan Özyolcu daha sonra hayatını kaybettiği öğrenildi. Mahsun (10) ve Serhat Duru (8) kardeşlerin ise Ağrı Devlet Hastanesi'nde tedavileri sürüyor.

"Çocuğum gözlerimin önünde öldü"
Patlamada ölen Baran Özyolcu'nun babası Sıddık Özyolcu, çocuğunun gözleri önünde öldürüldüğünü ifade etti.

Patlayan cismin askeri bölgede olduğunu ve bunun askeriyeye ait olduğunu söyleyen Sıddık Özyolcu, çocuğunun oraya gezmeye gittiğini, bilmedikleri bir cismin ellerinde patladığını söyledi. Özyolcu, sorumluların kim olduğunu ortaya çıkartacağını, gerekirse AİHM'e gideceğini kaydetti.

Görgü tanığı Şahin Çelik, olayı şöyle anlattı:

"Ben patlamayı duyduktan hemen sonra olay yerine gittim. Ben gidene kadar askerler de gitmişti. Askerler orada bir çobana sedyeyi verip yaralıları taşımasını istemişlerdi. Kendileri de uzakta durup bakıyorlardı. Hatta bana da orada bomba var gitme dediler ama ben o çocukların halini görünce dayanamadım. Yaralıların yanına vardığımda çocuk, Baran Özyolcu'yu sedyeye koyup yerde sürüklüyordu. Ona yardım ettim ve yaralıları askerlerin olduğu yere getirdik. Askerlere yanaştığımızda rütbelilerden biri bana çocuğun parmaklarının olmadığını söyledi. Tekrar dönüp patlamanın olduğu yere gittim ancak herhangi bir şey görmedim." (EKN)

Bianet

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0